Performance inedit de poezie și jazz, cu Claudiu Komartin și Maria Răducanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/performance-inedit-de-poezie-si-jazz-cu-claudiu-komartin-si-maria-raducanu/

Pe 21 iulie, poezia şi jazz-ul se vor întâlni într-un performance inedit marca Julius Meinl. Acesta va avea loc în cafeneaua Les Bourgeois din Bucureşti, începând cu ora 16:00, şi va reuni doi artişti care vor aduce poezia mai aproape de public.

Un articol de Liliana Matei|19 iulie 2019

Poetul Claudiu Komartin și cântăreața de jazz Maria Răducanu vor susține un moment artistic de improvizație cu poezii și muzică. Toți participanții sunt îndemnați să se deconecteze de la tot ceea ce înseamnă lumea virtuală și să ia o „pauză de poezie”.

Conceptul „Pauza de poezie” a fost introdus în campania Plătește cu Poezie” din primăvara acestui an, iar acum a devenit un eveniment de sine stătător. Fiecare participant la campanie este încurajat să ia o pauză de poezie: să renunțe măcar pentru o oră la telefon sau orice alt dispozitiv conectat la internet, să se lase inspirat de persoana de lângă și să regăsească frumusețea poeziei.

Julius Meinl își continuă misiunea de a readuce poezia în viața oamenilor, mereu sub alte forme. „Pauza de poezie” nu este doar o formă de manifestare culturală, ci a venit ca răspuns la realitatea actuală în care oamenii au început să își petreacă mai mult de jumătate de zi online, timp în care pierd foarte multe momente frumoase ce se petrec în jurul lor.


Acest eveniment este pentru noi încă o modalitate prin care continuăm să susţinem poezia și manifestările culturale. De-a lungul tuturor campaniilor Plătește cu Poezie am descoperit mulți iubitori de poezie și artă. De aceea am decis să transformăm conceptul local într-un eveniment care încurajează toată lumea să se deconecteze de la telefon și social media. Să își acorde o clipă doar pentru ei și oamenii dragi din jurul lor și să se bucure de un moment artistic desăvârșit”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl România.

Cu ajutorul acestui eveniment, Julius Meinl își dorește să aducă în fața publicului, într-un mod autentic si relevant, oameni valoroși care reprezintă noul val din lumea poeziei și a muzicii.

 

 

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

07
/12
/14

Numit de Petre Țuțea „ultimul senior al României”, Corneliu Coposu (1914 - 1995) a fost unul dintre cei mai importanți lideri politici ai perioadei postrevoluționare. „În fond nu e importantă persoana mea, importantă e ideea legată de viața mea. Dacă această idee va triumfa, apariția sau dispariția mea sunt secundare”, declara Seniorul PNȚCD, în anii '90.