Pescuitorii de perle vin la Opera din Brasov
https://www.ziarulmetropolis.ro/pescuitorii-de-perle-vin-la-opera-din-brasov/

     Sămbătă, 9 Februarie  2013,ora 18.30, Sala Operei    “ PESCUITORII de PERLE”                                                      Operă in 3 acte  de George Bizet   Dirijor: Dorel Munteanu Regia: Cristian Mihăilescu       …. VECHI şi NOU….. De ce VECHI ?…Pentru că premiera acestei opere a avut loc la Paris în 1863. De ce NOU ? Pentru […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

    

Sămbătă, 9 Februarie  2013,ora 18.30, Sala Operei

 

 “ PESCUITORII de PERLE”

 

 

                                                 Operă in 3 acte  de George Bizet

 

Dirijor: Dorel Munteanu

Regia: Cristian Mihăilescu

 

 

 

…. VECHI şi NOU…..

De ce VECHI ?…Pentru că premiera acestei opere a avut loc la Paris în 1863.

De ce NOU ? Pentru că premiera acestui spectacol a avut loc la Opera din Braşov în 2005.

VECHI şi NOU: file de poveste şi muzică; iubire şi prietenie; gelozie şi sacrificiu !

Cum poţi scrie într-un  cuvânt, totul despre un spectacol hipnotic,cu scene  ritmate ,arii impresionante ,costume si decoruri uimitoare ,momente  dansante .. toate minunat asamblate intr-un spectacol de exceptie, in regia  Cristian Mihăilescu? Totul  pe o muzică narcotică a lui Bizet,cu parfum puternic halucinogen  al florilor din Ceylon,acolo unde se petrece acţiunea (astăzi Sri Lanka)

IMPRESIONANT ! -ar răspunde simplu, un spectator de astăzi, aflat în marile săli de Operă ale lumii sau în Sala Operei Braşov.

 

…”Pescuitorii îşi pregătesc uneltele şi îşi repară cabanele de pe malul mării, Zurga şi prietenul lui Nadir,evoca iubirea lor  pentru o dansatoare sacra pe care amandoi o parasisera in numele prieteniei lor.Dar tot in numele prieteniei …  Zurga sfărşeşte  pe rugul pregătit pentru Leila şi Nadir”

Aşadar,dragoste, jurăminte, gelozie, sacrificiu  …toate în

”PESCUITORII de PERLE”de G. Bizet  cu :Valentina Margaras  (Leila), Valentin Marele (Zurga), Mihai Irimia (Nadir), Cristian Fieraru (Marele Preot)

             Corul, Orchestra şi  Baletul  Operei Braşov

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.