Peste 100 de muzicieni amatori au concertat pe scena Teatrului Act
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-100-de-muzicieni-amatori-au-concertat-pe-scena-teatrului-act/

Şcoala de muzică Boem Club a organizat sâmbăta trecută un spectacol la Teatrul Act, în cadrul căruia 100 de cursanţi au cântat piese la pian, chitară, vioară, violoncel sau din voce.

Un articol de Corina Vladov|26 iunie 2013

Școala de muzică Boem Club a organizat sâmbăta trecută un spectacol la Teatrul Act, în cadrul căruia 100 de cursanți au cântat piese la pian, chitară, vioară, violoncel sau din voce.

Programul celor cinci miniconcerte – intitulate „Școala de Muzică“ – a cuprins, în afara momentelor solo, momente camerale: duete pentru vioară și pian, pentru două chitare, voce și chitară, piese de pian la patru mâini, iar ritmurile au variat de la muzica clasică la blues, rock, latino, dance, R&B.

Interpreții au vârste între 3 și 50 de ani, întrucât Boem Club oferă lecții de muzică pentru orice vârstă și orice nivel. Experiența muzicală a cursanților pleacă de la câteva luni și ajunge la câțiva ani.

„Ne bucurăm că, de la concert la concert și de la an la an, muzica se face mai mult auzită, tot mai mulți cursanți și profesori alăturându-se echipei Boem Club, într-o activitate muzicală amplă, atractivă și învăluitoare, care apropie muzica de oameni, transformându-i din simpli ascultători în adevărați interpreți.“

Claudia Atanasoae,
Director de Dezvoltare, Școala de muzică Boem Club

Concertul „Școala de Muzică“ face parte din campania „Ieși la un cântec?“, desfășurată în prezent de Boem Club. Campania urmărește atragerea cât mai multor persoane dornice să învețe să cânte la un instrument sau din voce, împreună cu prietenii sau colegii în cadrul lecțiilor de muzică de grup.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.