Peste 200 de vinuri și 8 concerte, la Festivalul Vinului Moldovei
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-200-de-vinuri-%c8%99i-8-concerte-la-festivalul-vinului-moldovei/

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care Wine of Moldova invită publicul din România să descopere vinurile, muzica şi gastronomia din Republica Moldova în cadrul Festivalului Vinului Moldovei care va avea loc pe 14 şi 15 septembrie la Lagoo-Snagov.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2019

Este cea de-a doua ediție a evenimentului, anul acesta noutatea constând în prezentarea pentru prima dată în România a unui covor realizat cu aceleași elemente de inspirație tradițională care au inspirat și identitatea grafică a evenimentului, o creație de dimensiuni grandioase, peste 100 de metri de țesătură manuală. 

Pe scena de la Lagoo vor urca, în fiecare seară, artiști de renume din cele două țări : Irina Rimes, The Motans, Robin and the Backstabbers, Alex Calancea & Lupii, Timpuri Noi, Mihail, FiRMA și Dara, iar gazda evenimentului va fi Cosmin Tudoran, binecunoscut blogger de vin, somelier, degustător autorizat și fost solist al trupei Cassa Loco. Festivalul își va deschide porțile la ora 12:00, iar în prima parte a programului Cosmin Tudoran va modera câteva sesiuni de Wine Talks și Wine Stories, episoade de informare și educație oenologică dedicate celor interesați să afle mai multe amănunte despre unele dintre cele mai premiate vinuri din lume. La eveniment vor fi peste 200 de vinuri diferite care vor fi prezentate la Snagov de peste 32 de crame: Asconi, Agrici, Atu Winery, Bardar, Barza Albă, Basavin, Bostavan, Castel Mimi, Château Vartely, Cricova, Carlevana Winery, Chateau Cristi, Doina Vin, Fautor, Gitana Winery, Imperial Vin, Kazayak Vin, Maurt, Mileștii Mici, Asociația Micilor Producători, Carpe Diem, Purcari, Rădăcini Wines, Sălcuța, Suvorov Vin, Timbrus, Vinăria Hîncești, Vinuri de Comrat, Vinăria din Vale, Vinia Traian, Vinăria Dac, Tomai Vinex, Equinox etc. 

Participanții la Festivalul Vinului Moldovei se vor putea delecta cu preparate tradiționale de peste Prut, dar și din bucătăria internațională. În incinta festivalului se regăsesc spații de relaxare special create în apropierea pădurii, pe malul lacului Snagov, iar pentru cei mici au fost pregătite zone speciale de joacă și animatori specializați. 

Un covor unic în lume și o dovadă a creativității în promovarea Wine of Moldova 

Una dintre surprizele acestei ediții va fi expunerea în cadrul festivalului de la Snagov a unui covor brodat manual, decorat cu ornamente de inspirație tradițională. Această creație a fost realizată cu ocazia unuia dintre cele mai importante târguri de profil din lume – ProWein. La crearea lui au lucrat 12 artiști moldoveni timp de peste 2.500 de ore, s-au folosit 500 de ace, sute de mii de cusături și peste 50 de kg de lână, impactul celor 230 de metri de țesătură impresionând publicul de la Dusseldorf. Modelele tradiționale de covoare moldovenești au fost incluse de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial și sunt parte integrantă a identității vizuale și promovării Republicii Moldova în lume. 

Singurul festival de vinuri digitalizat din România

Festivalul Vinului Moldovei este primul și singurul festival de vinuri digitalizat din România care, prin utilizarea tehnologiei dedicate, își propune să faciliteze informarea publicului și accesul rapid la toate detaliile și activitățile festivalului. Accesul la eveniment se face printr-o brățară idendificabilă prin cod unic, care va fi scanată la fiecare degustare, vizitatorii având astfel posibilitatea de a oferi vinului degustat un rating pe o scara de la 1 la 5, prin intermediul unei interfețe digitale. 

Transport gratuit pe ruta București – Snagov 

Biletele la festival pot fi achiziționate online de pe www.vinulmoldoveifest.ro până pe data de 13 septembrie (inclusiv), la prețul de 40 de lei, iar pe 14 și 15 septembrie vor putea fi cumpărate direct de la Lagoo-Snagov, la prețul de 50 de lei.  În costul biletului sunt incluse 10 degustări a câte 50 de ml, acces în ambele zile de festival și participarea la cele 8 concerte ale artiștilor invitați. Numărul de degustări poate fi suplimentat, prin reîncărcarea brățării, cu 5 sau 10 degustări suplimentare (la prețul de 15, respectiv 30 de lei). Transportul între București și Snagov (tur – retur) este gratuit pe toată durata festivalului. Autobuzele dedicate funcționează în datele de 14 și 15 septembrie, începând cu ora 11:30, din 20 în 20 de minute, cu plecare de pe Bulevardul Ion Mihalache nr. 4, din stația STB Muzeul Țăranului Român. Linia specială va funcționa până la orele 23:00, în ambele zile ale festivalului. 

 

Programul Festivalului Vinului Moldovei

 

SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 

12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories

17:30 – 18:15 – Concert MIHAIL 

18:30 – 19:15 – Concert TIMPURI NOI

19:30 – 20:15 – Concert FiRMA

20:30 – 21:15 – Concert IRINA RIMES

 

DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE: 

12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories

17:30 – 18:15 – Concert DARA

18:30 – 19:15 – Concert ROBIN AND THE BACKSTABBERS

19:30 – 20:15 – Concert ALEX CALANCEA & LUPII

20:30 – 21:15 – Concert THE MOTANS

 Detalii și bilete pe www.vinulmoldoveifest.ro

––––––––––––––––––––––––––––––

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori. 

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu