Peste 50.000 de vizitatori la „Comorile Chinei“, la Muzeul Naţional de Istorie a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-50-000-de-vizitatori-la-comorile-chinei-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/

Expoziţia ,,Comorile Chinei” a fost vizitată de un număr total de 50.700 de persoane în cele trei luni în care cele peste 100 de artefacte din patrimoniul cultural al Chinei au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|4 august 2013

Expoziţia „Comorile Chinei“ a fost vizitată de un număr total de 50.700 de persoane în cele trei luni în care cele peste 100 de artefacte din patrimoniul cultural al Chinei au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului, precum şi de atenţia mass-media, încă din prima zi în care au putut fi vizitate, 29 aprilie.

În expoziţie au fost prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an – unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, dar şi numeroase alte artefacte de referinţă, comori spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, păstrate în trei mari muzee din China, Muzeul Palatului Imperial din Beijing, Muzeul din Shanghai şi Muzeul din Xi’an.

Expoziții permanente

Pe de altă parte, începând cu data de 2 august, muzeul revine la condiţiile şi tarifele de acces anterioare lunii aprilie când a fost deschisă expoziţia „Comorile Chinei“, astfel că preţul unui bilet de acces este de 8 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari şi 2 lei pentru elevi şi studenţi.

Posesorii cardurilor Euro 26 (persoane cu vârsta până în 26 de ani) beneficiază de o reducere de 50% din tariful pentru vizitatorii adulţi, respectiv 3,5 lei, notează Mediafax.

În prezent, la MNIR pot fi vizitate expoziţiile permanente „Tezaur Istoric” şi „Lapidarium – Copia Columnei lui Traian”.

În perioada 2 – 9 august, accesul în muzeu se va face prin curtea interioară din strada Poştei.

Info:

Expoziţia a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Foto credit: Marius Amarie, MNIR (Facebook)

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.