Peste 50 de proiecte de scurtmetraj înscrise și 13 proiecte selectate la prima ediție FILM+
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-50-de-proiecte-de-scurtmetraj-inscrise-si-13-proiecte-selectate-la-prima-editie-film/

Apelul lansat pentru prima ediţie a programului FILM+, laborator de lucru, consultanţă şi sprijin pentru proiecte cinematografice de scurtmetraj, s-a încheiat cu 51 de proiecte înscrise.

Un articol de Liliana Matei|20 septembrie 2016

Pentru a participa la prima ediție a programului, au fost selectate 13 proiecte, care vor primi sprijin pe una dintre următoarele principale direcții: consultanță pentru dezvoltare de proiect, sprijin pentru filmare sau consultanță și sprijin pentru post-producție.

Selecție consultanță pentru dezvoltare de proiect (titluri de lucru): „Tombola” – Vlad Ghinea, „Bancomat“ – Claudiu Ciprian Popa, „Sinucigașii” – Radu Romaniuc, „Tatăl meu, preotul” – Gabriel Sandu, „Iederă” – Sarra Tsorakidis.

Selecție sprijin pentru filmare (titluri de lucru): „După nouă sau zece ore” – Răzvan Dutchevici, „Între marginile zilei” – Andreea Lăcătuș, „Jogging” – Florin Lăzărescu, „Trecut de ora 8” – Alexandru Costin Pintică.

Selecție sprijin pentru post-producție (titluri de lucru): „Petrecere privată” – Octav Chelaru, „Nicio zi nu se compara cu o zi de vară” – Denisse Conn Tubacu, „The trip” – Sebastian Mihăilescu, „Goya” – Ioana Mischie.

În evaluarea proiectelor s-a ținut cont atât de potențialul proiectului, cât și de capaciatatea laboratorului de a le susține.

Prima ediție a programului FILM+ se va desfășura până la finalul anului 2016.

FILM+ este un program inițiat de Asociația Graphis 122, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei România și implementat în parteneriat cu CINETic și Papillon Film, precum și cu o serie de specialiști implicați în programul de mentorat. Mai multe detalii pe http://film-plus.ro/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/laboratorfilmplus/

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

Page 1 of 26212345...102030...Last »