Peste 50 de proiecte de scurtmetraj înscrise și 13 proiecte selectate la prima ediție FILM+
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-50-de-proiecte-de-scurtmetraj-inscrise-si-13-proiecte-selectate-la-prima-editie-film/

Apelul lansat pentru prima ediţie a programului FILM+, laborator de lucru, consultanţă şi sprijin pentru proiecte cinematografice de scurtmetraj, s-a încheiat cu 51 de proiecte înscrise.

Un articol de Liliana Matei|20 septembrie 2016

Pentru a participa la prima ediție a programului, au fost selectate 13 proiecte, care vor primi sprijin pe una dintre următoarele principale direcții: consultanță pentru dezvoltare de proiect, sprijin pentru filmare sau consultanță și sprijin pentru post-producție.

Selecție consultanță pentru dezvoltare de proiect (titluri de lucru): „Tombola” – Vlad Ghinea, „Bancomat“ – Claudiu Ciprian Popa, „Sinucigașii” – Radu Romaniuc, „Tatăl meu, preotul” – Gabriel Sandu, „Iederă” – Sarra Tsorakidis.

Selecție sprijin pentru filmare (titluri de lucru): „După nouă sau zece ore” – Răzvan Dutchevici, „Între marginile zilei” – Andreea Lăcătuș, „Jogging” – Florin Lăzărescu, „Trecut de ora 8” – Alexandru Costin Pintică.

Selecție sprijin pentru post-producție (titluri de lucru): „Petrecere privată” – Octav Chelaru, „Nicio zi nu se compara cu o zi de vară” – Denisse Conn Tubacu, „The trip” – Sebastian Mihăilescu, „Goya” – Ioana Mischie.

În evaluarea proiectelor s-a ținut cont atât de potențialul proiectului, cât și de capaciatatea laboratorului de a le susține.

Prima ediție a programului FILM+ se va desfășura până la finalul anului 2016.

FILM+ este un program inițiat de Asociația Graphis 122, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei România și implementat în parteneriat cu CINETic și Papillon Film, precum și cu o serie de specialiști implicați în programul de mentorat. Mai multe detalii pe http://film-plus.ro/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/laboratorfilmplus/

10
/06
/15

Între 25 şi 28 iunie, în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta (strada Apollonia Hirscher 8), braşovenii vor avea ocazia să se delecteze cu cele mai bune producţii animate ale ultimilor ani, în cadrul cele de a doua ediții a Anim’est.

10
/06
/15

Marin Moraru (78 de ani), Premiu de Excelenţă la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) 2015. Marin Moraru, interviu despre cinema pentru Ziarul Metropolis. Relaţia cu filmul a unui mare actor cu „structură teatrală”. Un actor care nu mai vrea să mai facă „nici teatru şi nici film“.

08
/06
/15

În perioada 9 - 14 iunie, Grădina Muzeului Național al Țăranului Român din București va fi gazda Nomad International Film Festival. Un ecran de aproape 80 de metri pătrați, sute de „scaune de cinefil” și echipamente de proiecție performante vor transforma grădina Muzeului Național al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.

07
/06
/15

Filmul argentinian Incendiul / El incendio, în regia lui Juan Schnitman, a câștigat Trofeul Transilvania, sâmbătă seară, la Teatrul Național Cluj, la gala de închidere a celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

05
/06
/15

Johnny Depp a devenit imaginea unui nou parfum bărbătesc lansat de Dior. Pentru noua campanie, actorul în vârstă de 51 de ani pare să promoveze celebrul său personaj Jack Sparrow, din franciza "Piraţii din Caraibe", Depp având ochii machiaţi cu creion dermatograf negru şi purtând cercei şi un colier neobişnuit din aur.

05
/06
/15

Obişnuinţa românilor de a merge la cinema s-a pierdut de-a lungul anilor, declară regizorul Corneliu Porumboiu, potrivit căruia trebuie recuperată tradiţia prin promovare directă şi refacerea sălilor după modele întâlnite în străinătate, cu mici restaurante alături, unde oamenii să discute.

04
/06
/15

Dennis Lim, membru al juriului competiţiei TIFF 2015, consideră că lista celor 12 filme selectate este "surprinzătoare", peliculele fiind interesante, şi a apreciat faptul că sunt promovaţi regizori aflaţi la primul sau al doilea lung metraj.

04
/06
/15

În perioada 09 - 14 iunie, Grădina Muzeului Național al Țăranului Român din București va fi gazda Nomad International Film Festival. Un ecran de aproape 80 de metri pătrați, sute de „scaune de cinefil” și echipamente de proiecție performante vor transforma grădina Muzeului Național al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.