Peste șase zile începe ”Săptămâna Comediei”, la Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-sase-zile-incepe-saptamana-comediei-la-brasov/

Peste o sută de actori vor participa, în perioada 11-17 mai, la Braşov, la Festivalul ”Săptămâna Comediei”. În cadrul evenimentului, care va avea şi o secţiune dedicată maghiarilor şi una copiilor, urmând să fie prezentate 14 spectacole.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2015

Festivalul ”Săptămâna Comediei” de la Brașov se află la cea de-a treia ediţie, iar spectacolele vor avea loc la Teatrul Dramatic ”Sică Alexandrescu“, la Centrul Cultural Reduta, Teatrul ”Arlechino” şi Coresi Shopping Resort, toate biletele puse în vânzare fiind epuizate în câteva zile.

La eveniment vor participa cele mai renumite companii de teatru din ţară, între care Teatrul ”Odeon”, ”Nottara”, ”Bulandra”, ”Metropolis”, Teatrul Mic, Arcub, toate din București, sau Teatrul Naţional din Târgu Mureş.

În total peste o sută de actori vor ajunge la Braşov, între aceștia numărându-se Marcel Iureş, Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, George Mihăiţă, Ştefan Bănică junior, Emilia Popescu, Constantin Cotimanis, Marius Florea Vizante.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în 11 mai, la Teatrul ”Sică Alexandrescu“, unde va fi prezentată piesa ”Gaiţele“ a Teatrului ”Odeon” Bucureşti, cu actorii Dorina Lazăr și Pavel Bartoş.

În festival vor mai fi prezentate piesele ”Păi…despre ce vorbim noi aici domnule“ a Teatrului Act din Bucureşti, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă; ”Un bărbat pentru Sara“, cu Andi Vasluianu, Andreea Vasile, Emilia Popescu; ”Desculţ în parc“, cu Ştefan Bănică jr., Ileana Cerna; ”O scrisoare pierdută“ a Teatrului ”Bulandra”, cu Şerban Pavlu, Marius
Florea Vizante; ”Fantoma, dragostea mea“ a Teatrul ”Metropolis”, cu Marius Florea Vizante, Gabriela Popescu, Monica Davidescu.

Spectacolul ”Zeul măcelului“ al Teatrului ”Nottara”, cu Cerasela Iosifescu, Adrian Văncică, va închide festivalul, în 17 mai.

În acest an, pe lângă prezentarea pieselor de teatru, a fost creată şi o secţiune dedicată comunităţii maghiare, la care vor participa Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi Teatrul ”Yorick”, tot din Târgu Mureş.

Festivalul are şi o secţiune dedicată copiilor, fiind programate patru spectacole pentru cei mici.

INFO

Potrivit organizatorilor, în acest an, bugetul total al evenimentului depăşeşte 300.000 de lei. Primăria Braşov finanţează festivalul cu 88.387 lei, diferenţa fiind acoperită din sponsorizări şi venituri din bilete.

Preţurile biletelor variază între 20 de lei la spectacolele pentru copii, până la 65 de lei la spectacolele programate la Teatrul Dramatic, anunță Mediafax.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?