Pete şi Dragonul – O poveste fantastică despre o prietenie simplă
https://www.ziarulmetropolis.ro/pete-si-dragonul-o-poveste-fantastica-despre-o-prietenie-simpla/

O nouă reinterpretare a îndrăgitului film de familie Disney, „Pete şi Dragonul” reprezintă aventura unui băiat orfan, Pete, şi a celui mai bun prieten al lui, Elliot, care se întâmplă a fi un dragon. Pete si Dragonul se poate vedea la cinema din 19 august!

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

Creaturi mitologice, dragonii au apărut, de-a lungul timpului, în poveşti, basme, mituri şi folclor, iar multe culturi au felurite interpretări în ceea ce priveşte simbolistica lor.

Cel mai adesea, însă, dragonii, deşi fascinează, sunt conotaţi negativ, fiind reprezentaţi drept sălbatici, răpciugoşi, creaturi asemănătoare şopârlelor.

Foarte rar ei apar ca fiind abordabili, prietenoşi sau având caractere eroice. Din acest motiv, înfăţişarea şi personalitatea lui Elliot au fost în centrul tuturor discuţiilor dintre producătorii Disney şi compania Weta Digital, cea care l-a creat pe simpaticul dragon.

Elliot este în totalitate generat pe calculator, dar el reprezintă un personaj complex al poveştii, pe care Pete va ajunge să îl îndrăgească profund pe parcursul filmului.Pete si Dragonul

Prezenţa lui Elliot în viaţa lui Pete îi oferă acestuia şansa de a înţelege de ce are nevoie, dragonul având puterea instinctivă de a desluşi lipsurile lui băiatului şi de a-i demonstra că locul lui este în altă parte.

În 1977, Studiourile Walt Disney au lansat musical-ul de animaţie bogat în elemente de live-action „Pete şi dragonul” – o emoţionantă poveste de prietenie dintre un tânăr băiat şi dragonul său verde – avându-i în roluri principale pe Mickey Rooney, Helen Reddy, Red Buttons şi Shelley Winters.

În ultimii ani însă, echipa Disney ştia că provocarea este să refacă „Pete şi dragonul” pentru tânăra generaţie de cinefili, complet diferită în aşteptări şi dorinţe. Astfel a fost ales producătorul Jim Whitaker – a cărui companie de producţie îşi are sediul chiar în studiourile Disney – pentru a coordona realizarea noului film.

SINOPSIS:

De ani de zile, bătrânul sculptor în lemn domnul Meacham (Robert Redford) i-a încântat pe copiii din împrejurimi cu poveştile lui despre un dragon care trăieşte în inima pădurii din Pacificul de Nord-Est. Pentru fiica sa Grace (Bryce Dallas Howard), care lucrează ca brigadier silvic, acestea sunt doar nişte simple poveşti… până când îl întâlneşte pe Pete (Oakes Fegley).

Pete este un copil misterios, în vârstă de numai 10 ani, fără familie şi fără casă, care pretinde că trăieşte în pădure cu un dragon gigantic şi verde pe nume Elliott. Din descrierile lui Pete, Elliott seamănă izbitor de mult cu dragonul din poveştile domnului Meacham.

Cu ajutorul lui Natalie (Oona Laurence), o fetiţă în vârstă de 11 ani, al cărui tată, Jack (Wes Bentley), deţine o moară de cherestea în apropiere, Grace încearcă să afle de unde provine Pete, cui îi aparţine şi care este adevărul despre acest dragon.

Foto: Pete şi Dragonul – cinemagia

26
/05
/14

În această noapte, de la ora 23.10, pe TVR 2, cinefilii se pot bucura de un film premiat cu Palme d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes, în urmă cu aproape trei decenii. Este vorba despre pelicula franceză Sub soarele lui Satan (SOUS LE SOLEIL DE SATAN, 1987)

24
/05
/14

Filmele de la TIFF se văd la București între 10 și 19 iunie, într-o retrospectivă organizată la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și J’ai Bistrot.

22
/05
/14

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reușit să readucă, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria (județul Brașov), la a doua ediție (26 - 29 iunie), au pregătit o selecție variată de lung-metraje.

20
/05
/14

Charlie Chaplin demonstrează, încă o dată, că geniul său este nemuritor. Filmul „Luminile oraşului“, în care el joacă rolul „Micului vagabond”, a înregistrat valori triple ale audienţei comparativ cu săptămânile în care TVR 2 a difuzat alte programe pe acelaşi interval orar.

19
/05
/14

Actriţa americană Debra Winger va primi Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ea fiind invitatul special al ediţiei din acest an. Premiul de excelenţă îi va reveni actorului Florin Zamfirescu.

18
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Proiectat anul trecut în competiţia oficială de la Cannes, „Borgman”, în regia olandezului Alex van Wardermam, se înscrie în seria fabulelor care au ca ţintă predilectă materialismul societăţii moderne şi acea clasă de mijloc blazată în rutina sa emoţională şi familială.

16
/05
/14

 A treia ediție a Festivalului Pelicam are loc la Tulcea între 13 și 15 iunie și aduce filme în premieră națională cu semnătura unor regizori internaționali premiați care ne spun povești despre legături strânse între viața oamenilor și pământurile lor, din pădurea amazoniană până în Laponia.

16
/05
/14

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadows și noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.