Peter Pan, premiera Operei Comice pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/peter-pan-premiera-operei-comice-pentru-copii/

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2015

Musicalul Peter Pan / Prima producţie a anului 2015 poartă semnătura unei echipe de creaţie inedite: regia – Antoaneta Cojocaru, scenografia – Francesca Cioancă şi coregrafia – Cătălin Caracaş.

Peter Pan este una dintre cele mai frumoase poveşti despre copilărie, adică despre curajul şi libertatea pe care ţi le dau o inimă curată. Mi-am dorit să construiesc un spectacol despre bucuria şi speranţa pe care o introduc copiii în viaţa oamenilor mari. (…) Peter Pan e un spectacol ce decupează o echipă artistică tânără, vie şi disponibilă şi asta e foarte important. Rămâne de văzut unde este „Ţara de Nicăieri”… şi cine este Peter Pan, cel care alege să rămână acolo. – Antoaneta Cojocaru, regizoarea musicalului.

Îndrăgitele personaje sunt puse în valoare prin interpretarea numeroşilor solişti şi balerini.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregăteşte alte trei noi producţii: Flautul fermecat (operă, premiera pe 24 aprilie), Fetiţa cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie) şi Aventurile Baronului Munchhausen (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu).

Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro.

Foto: Musicalul Peter Pan – Opera Comică pentru Copii

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.