Petrece-ţi weekendul la UNDERCLOUD! Programul pentru 27-29 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrece-ti-weekendul-la-undercloud-programul-pentru-27-29-august/

Spectacolul-lectură „Copilul Divin” în prezenţa lui Pascal Bruckner, „Copilul lui Noe” după Eric Emmanuel Schmitt, „Cabaret Dada” de Matei Vişniec, workshopul „Shakespeare stories” susţinut de Marian Ralea, dar şi conferinţa „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” vor fi printre principalele atracţii în acest weekend, 27-29 august, la Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2016

De asemenea, între spectacole, poţi vizita, gratuit, expoziţia „Negaţia dadaistă”, în foaierul ARCUB-Gabroveni, şi te poţi bucura de atmosfera relaxată de pe terasa Festivalului.

Finalul săptămânii aduce un program format din conferinţe, workshopuri, spectacole-lectură sau de tip one-man/one-woman show, dar şi foarte multe comedii.

Weekendul începe cu spectacolul „Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal”, în regia lui Slava Sambriş, după o piesă de Matei Vişniec. Spectacolul care va începe la ora 18.00 este o comedie istorică în care graniţele dintre normalitate şi absurd devin tot mai neclare.

Tot vineri, în „Omul-pernă”, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici într-o comedie foarte, foarte neagră, iar spectacolul-lectură „Copilul Divin”, după romanul lui Pascal Bruckner şi regizat de Chris Simion-Mercurian, jonglează cu ideea ingineriei genetice.

Sâmbătă, 27 august

Sâmbătă, 28 august, continuă cu o conferinţă despre „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” în care Benny Lim, profesor de Studii Culturale la Hong Kong, ne povesteşte cum în unele zone ale lumi cenzura nu e doar o metaforă, iar a spune adevărul pe scenă presupune câteodată un mare risc. Conferinţa este moderată de criticul de teatru Octavian Saiu.

Tot sâmbătă, nu rataţi „Copilul lui Noe”, un spectacol-lectură după Eric-Emmanuel Schmitt în care vă puteţi întâlni cu George Ivaşcu, Vlad Logigan, Cristi Iacob şi Dorina Chiriac. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre lumea bancară, reprezentanţia „Creditul” cu Răzvan Vasilescu şi Ştefan Pavlu  este locul în care trebuie să fiţi. „Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half” spune povestea unui punk-rocker transsexual, acesta fiind poate cel mai controversat musical punk-rock care s-a făcut vreodată.

Iar dacă va plac marionetele, cumpăraţi-va bilete la „Voix dans le noir”,  un spectacol de marionete pentru adulţi al companiei Collectif Kahraba (Franţa/Liban), realizat după texte de Matei Vişniec.

„Ziua Necunoştintei” este un one-man show cu actorul Alex Ştefănescu, acesta propunând o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop şi multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la intrebări profunde precum: „Voi reuşi să-mi împlinesc visurile?”, „Ce este dragostea şi de ce am nevoie de ea?”, „Oare de ce îşi pozează oamenii mâncarea?”.

Duminică, 28 august

Duminică, de la oră 12.00, va propunem workshopul „Shakespeare Stories”, care se adresează actorilor şi regizorilor care vor să-şi perfecţioneze tehnicile şi să studieze timp de trei ore sub îndrumarea lui Marian Ralea.

De la ora 17.00, ne delectăm la „Cabaret Dada”, spectacol-lectură după Matei Vişniec şi regizat de Chris Simion-Mercurian. Distribuţia este formată din Matei Visniec, Niko Nitai, Cristi Iacob, Dorina Chiriac, Alexandra Fasolă, Ioana Marchidan, Gabriela Iacob, Vlad Logigan, Marian Râlea şi alţii.

După spectacol, de la ora 18.00, va aşteptăm la dialogul „Despre spiritul dada şi avangarda” împreună cu dramaturgul Matei Visniec, artistul plastic Mirela Trăistaru, istoricul de artă Ariadna Zeck, actorul Niko Nitai, criticul Octavian Saiu şi regizoarea Chris Simion-Mercurian. Intrarea este liberă,

 „Lungs” este o poveste amuzantă de dragoste în care aflăm că într-o perioadă marcată de terorism şi vremuri politice nesigure, un cuplu tinăr îşi doreşte un copil. Dacă se gîndesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru. Să aflăm finalul.

“Black&White” este în top 20 pe Broadway de 30 de ani, jucându-se şi în zilele noastre cu casa inchisă. O poveste plină de umor despre Dl. White şi Dl. Black, care se regăsesc după mulţi ani într-un hotel lux de pe litoralul britanic. Fiecare dintre ei doreşte să-şi petreacă un weekend liniştit cu amanta, departe de Londra, unde soţiile lor ştiu că ei sunt plecaţi pentru afaceri.

 „Silent Struggle” este povestea unui tanăr extrem de talentat care participă la un concurs de talente. Nu câştigă concursul, dar premiul lui este, cu siguranţă, unul extrem de valoros. Toată ţara vorbeşte despre „tipul care a dansat la Românii au talent”. Un spectacol despre neputinţă,vicii, limite şi despre cel mai puternic duşman, propria persoană.

(P)rotagonista, spectacolul de la finalul fiecarei zile UNDERCLOUD

Fiecare zi a festivalului UNDERCLOUD se termina cu (P)rotagonista, un spectacol one-to-one: un actor – un spectator. În fiecare seară de la ora 23:03, În Vitrină ARCUB

Spectacolul „Protagonista” (cu Florina Gleznea) este o productie UNDERCLOUD în care Mariana Cămărăşan şi Amalia Iorgu adaptează textul lui Marco Tesei şi aduc în discuţie probleme traficului de persoane. Spectacolul face referire la Cartierul Roşu din Amsterdam, unde foarte multe dintre femeile din vitrine ajung în această situaţie după ce promisiunea unei cariere de dansatoare se dovedeşte o înşelătorie. 

Cât costă şi de unde se pot cumpăra biletele

Preţul unui bilet este de 35 de lei. Biletele pot fi achiziţionate online, de aici, şi de la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni, între orele 12.00-22.00.

De asemenea, la UNDERCLOUD se desfăţoară campania 1+1 Viaţa fără Cash: la un bilet cumpărat cu cardul Raiffeisen Bank, al doilea bilet este gratuit. Promoţia este valabila la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni.

Programul complet al festivalului este disponibil aici.

 

 

26
/05
/20

Săptămâna aceasta revenim cu o nouă poveste din cadrul proiectului „Dăruieşte ziua ta”. De data aceasta, Diana Bădică a scris o poveste, iar aceasta a fost rescrisă de unul dintre cititorii ei.

26
/05
/20

Teatrul Odeon continuă proiectele desfășurate online și vă oferă, în completarea seriei Mari Spectacole @ODEON, joi, 28 mai, la ora 18:00, „Farmecul discret al amintirii”, un proiect video de rememorare extrem de subiectivă a unor aventuri teatrale, regizat de Dragoș Galgoțiu, prin care regizorul aduce din nou în scenă șapte dintre spectacolele pe care le-a montat la Teatrul Odeon.

25
/05
/20

Miercuri, 27 mai, de la ora 18:00, pe SCENA 5 a Teatrului Național Iași, va fi difuzată online premiera spectacolului-lectură: „Sindromul Quijote” de Carmen Dominte, în regia lui Radu Ghilaș.

25
/05
/20

Teatrul Evreiesc de Stat va organiza, în perioada 25-31 mai, cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST. „THE BEST OF TES FEST” va fi o retrospectivă online a unora dintre cele mai importante momente prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, pe parcursul ediții ale Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.

24
/05
/20

Week-end-ul acestui sfârșit de mai readuce în atenția dumneavoastră un spectacol de mare succes din repertoriul stagiunilor trecute, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Ovanez Doroșenco, talentata regizoare recent dispărută dintre noi (s-a stins la Nisa, în 16 mai 2020) căreia îi aducem, astfel, un respectuos omagiu. Spectacolul va putea fi vizionat online, într-o înregistrare de arhivă, realizată cu mijloacele tehnice ale anului 2003, când a avut loc premiera.

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

„În primii ani ai carierei mi se spunea că pentru a reuși ai nevoie de personalitate, talent și noroc în egală măsură. Dar eu nu sunt de acord. La mine, a fost 99% noroc. Nu e de niciun folos să ai talent, dacă nu ești la locul potrivit la momentul potrivit.” Iată ce credea Roger Moore undeva, spre finalul vieții.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

Page 1 of 88612345...102030...Last »