Petrece-ţi weekendul la UNDERCLOUD! Programul pentru 27-29 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrece-ti-weekendul-la-undercloud-programul-pentru-27-29-august/

Spectacolul-lectură „Copilul Divin” în prezenţa lui Pascal Bruckner, „Copilul lui Noe” după Eric Emmanuel Schmitt, „Cabaret Dada” de Matei Vişniec, workshopul „Shakespeare stories” susţinut de Marian Ralea, dar şi conferinţa „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” vor fi printre principalele atracţii în acest weekend, 27-29 august, la Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Un articol de Petre Ivan|26 August 2016

De asemenea, între spectacole, poţi vizita, gratuit, expoziţia „Negaţia dadaistă”, în foaierul ARCUB-Gabroveni, şi te poţi bucura de atmosfera relaxată de pe terasa Festivalului.

Finalul săptămânii aduce un program format din conferinţe, workshopuri, spectacole-lectură sau de tip one-man/one-woman show, dar şi foarte multe comedii.

Weekendul începe cu spectacolul „Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal”, în regia lui Slava Sambriş, după o piesă de Matei Vişniec. Spectacolul care va începe la ora 18.00 este o comedie istorică în care graniţele dintre normalitate şi absurd devin tot mai neclare.

Tot vineri, în „Omul-pernă”, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici într-o comedie foarte, foarte neagră, iar spectacolul-lectură „Copilul Divin”, după romanul lui Pascal Bruckner şi regizat de Chris Simion-Mercurian, jonglează cu ideea ingineriei genetice.

Sâmbătă, 27 august

Sâmbătă, 28 august, continuă cu o conferinţă despre „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” în care Benny Lim, profesor de Studii Culturale la Hong Kong, ne povesteşte cum în unele zone ale lumi cenzura nu e doar o metaforă, iar a spune adevărul pe scenă presupune câteodată un mare risc. Conferinţa este moderată de criticul de teatru Octavian Saiu.

Tot sâmbătă, nu rataţi „Copilul lui Noe”, un spectacol-lectură după Eric-Emmanuel Schmitt în care vă puteţi întâlni cu George Ivaşcu, Vlad Logigan, Cristi Iacob şi Dorina Chiriac. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre lumea bancară, reprezentanţia „Creditul” cu Răzvan Vasilescu şi Ştefan Pavlu  este locul în care trebuie să fiţi. „Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half” spune povestea unui punk-rocker transsexual, acesta fiind poate cel mai controversat musical punk-rock care s-a făcut vreodată.

Iar dacă va plac marionetele, cumpăraţi-va bilete la „Voix dans le noir”,  un spectacol de marionete pentru adulţi al companiei Collectif Kahraba (Franţa/Liban), realizat după texte de Matei Vişniec.

„Ziua Necunoştintei” este un one-man show cu actorul Alex Ştefănescu, acesta propunând o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop şi multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la intrebări profunde precum: „Voi reuşi să-mi împlinesc visurile?”, „Ce este dragostea şi de ce am nevoie de ea?”, „Oare de ce îşi pozează oamenii mâncarea?”.

Duminică, 28 august

Duminică, de la oră 12.00, va propunem workshopul „Shakespeare Stories”, care se adresează actorilor şi regizorilor care vor să-şi perfecţioneze tehnicile şi să studieze timp de trei ore sub îndrumarea lui Marian Ralea.

De la ora 17.00, ne delectăm la „Cabaret Dada”, spectacol-lectură după Matei Vişniec şi regizat de Chris Simion-Mercurian. Distribuţia este formată din Matei Visniec, Niko Nitai, Cristi Iacob, Dorina Chiriac, Alexandra Fasolă, Ioana Marchidan, Gabriela Iacob, Vlad Logigan, Marian Râlea şi alţii.

După spectacol, de la ora 18.00, va aşteptăm la dialogul „Despre spiritul dada şi avangarda” împreună cu dramaturgul Matei Visniec, artistul plastic Mirela Trăistaru, istoricul de artă Ariadna Zeck, actorul Niko Nitai, criticul Octavian Saiu şi regizoarea Chris Simion-Mercurian. Intrarea este liberă,

 „Lungs” este o poveste amuzantă de dragoste în care aflăm că într-o perioadă marcată de terorism şi vremuri politice nesigure, un cuplu tinăr îşi doreşte un copil. Dacă se gîndesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru. Să aflăm finalul.

“Black&White” este în top 20 pe Broadway de 30 de ani, jucându-se şi în zilele noastre cu casa inchisă. O poveste plină de umor despre Dl. White şi Dl. Black, care se regăsesc după mulţi ani într-un hotel lux de pe litoralul britanic. Fiecare dintre ei doreşte să-şi petreacă un weekend liniştit cu amanta, departe de Londra, unde soţiile lor ştiu că ei sunt plecaţi pentru afaceri.

 „Silent Struggle” este povestea unui tanăr extrem de talentat care participă la un concurs de talente. Nu câştigă concursul, dar premiul lui este, cu siguranţă, unul extrem de valoros. Toată ţara vorbeşte despre „tipul care a dansat la Românii au talent”. Un spectacol despre neputinţă,vicii, limite şi despre cel mai puternic duşman, propria persoană.

(P)rotagonista, spectacolul de la finalul fiecarei zile UNDERCLOUD

Fiecare zi a festivalului UNDERCLOUD se termina cu (P)rotagonista, un spectacol one-to-one: un actor – un spectator. În fiecare seară de la ora 23:03, În Vitrină ARCUB

Spectacolul „Protagonista” (cu Florina Gleznea) este o productie UNDERCLOUD în care Mariana Cămărăşan şi Amalia Iorgu adaptează textul lui Marco Tesei şi aduc în discuţie probleme traficului de persoane. Spectacolul face referire la Cartierul Roşu din Amsterdam, unde foarte multe dintre femeile din vitrine ajung în această situaţie după ce promisiunea unei cariere de dansatoare se dovedeşte o înşelătorie. 

Cât costă şi de unde se pot cumpăra biletele

Preţul unui bilet este de 35 de lei. Biletele pot fi achiziţionate online, de aici, şi de la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni, între orele 12.00-22.00.

De asemenea, la UNDERCLOUD se desfăţoară campania 1+1 Viaţa fără Cash: la un bilet cumpărat cu cardul Raiffeisen Bank, al doilea bilet este gratuit. Promoţia este valabila la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni.

Programul complet al festivalului este disponibil aici.

 

 

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

Page 1 of 83212345...102030...Last »