Petrece-ţi weekendul la UNDERCLOUD! Programul pentru 27-29 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrece-ti-weekendul-la-undercloud-programul-pentru-27-29-august/

Spectacolul-lectură „Copilul Divin” în prezenţa lui Pascal Bruckner, „Copilul lui Noe” după Eric Emmanuel Schmitt, „Cabaret Dada” de Matei Vişniec, workshopul „Shakespeare stories” susţinut de Marian Ralea, dar şi conferinţa „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” vor fi printre principalele atracţii în acest weekend, 27-29 august, la Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Un articol de Petre Ivan|26 August 2016

De asemenea, între spectacole, poţi vizita, gratuit, expoziţia „Negaţia dadaistă”, în foaierul ARCUB-Gabroveni, şi te poţi bucura de atmosfera relaxată de pe terasa Festivalului.

Finalul săptămânii aduce un program format din conferinţe, workshopuri, spectacole-lectură sau de tip one-man/one-woman show, dar şi foarte multe comedii.

Weekendul începe cu spectacolul „Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal”, în regia lui Slava Sambriş, după o piesă de Matei Vişniec. Spectacolul care va începe la ora 18.00 este o comedie istorică în care graniţele dintre normalitate şi absurd devin tot mai neclare.

Tot vineri, în „Omul-pernă”, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici într-o comedie foarte, foarte neagră, iar spectacolul-lectură „Copilul Divin”, după romanul lui Pascal Bruckner şi regizat de Chris Simion-Mercurian, jonglează cu ideea ingineriei genetice.

Sâmbătă, 27 august

Sâmbătă, 28 august, continuă cu o conferinţă despre „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” în care Benny Lim, profesor de Studii Culturale la Hong Kong, ne povesteşte cum în unele zone ale lumi cenzura nu e doar o metaforă, iar a spune adevărul pe scenă presupune câteodată un mare risc. Conferinţa este moderată de criticul de teatru Octavian Saiu.

Tot sâmbătă, nu rataţi „Copilul lui Noe”, un spectacol-lectură după Eric-Emmanuel Schmitt în care vă puteţi întâlni cu George Ivaşcu, Vlad Logigan, Cristi Iacob şi Dorina Chiriac. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre lumea bancară, reprezentanţia „Creditul” cu Răzvan Vasilescu şi Ştefan Pavlu  este locul în care trebuie să fiţi. „Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half” spune povestea unui punk-rocker transsexual, acesta fiind poate cel mai controversat musical punk-rock care s-a făcut vreodată.

Iar dacă va plac marionetele, cumpăraţi-va bilete la „Voix dans le noir”,  un spectacol de marionete pentru adulţi al companiei Collectif Kahraba (Franţa/Liban), realizat după texte de Matei Vişniec.

„Ziua Necunoştintei” este un one-man show cu actorul Alex Ştefănescu, acesta propunând o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop şi multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la intrebări profunde precum: „Voi reuşi să-mi împlinesc visurile?”, „Ce este dragostea şi de ce am nevoie de ea?”, „Oare de ce îşi pozează oamenii mâncarea?”.

Duminică, 28 august

Duminică, de la oră 12.00, va propunem workshopul „Shakespeare Stories”, care se adresează actorilor şi regizorilor care vor să-şi perfecţioneze tehnicile şi să studieze timp de trei ore sub îndrumarea lui Marian Ralea.

De la ora 17.00, ne delectăm la „Cabaret Dada”, spectacol-lectură după Matei Vişniec şi regizat de Chris Simion-Mercurian. Distribuţia este formată din Matei Visniec, Niko Nitai, Cristi Iacob, Dorina Chiriac, Alexandra Fasolă, Ioana Marchidan, Gabriela Iacob, Vlad Logigan, Marian Râlea şi alţii.

După spectacol, de la ora 18.00, va aşteptăm la dialogul „Despre spiritul dada şi avangarda” împreună cu dramaturgul Matei Visniec, artistul plastic Mirela Trăistaru, istoricul de artă Ariadna Zeck, actorul Niko Nitai, criticul Octavian Saiu şi regizoarea Chris Simion-Mercurian. Intrarea este liberă,

 „Lungs” este o poveste amuzantă de dragoste în care aflăm că într-o perioadă marcată de terorism şi vremuri politice nesigure, un cuplu tinăr îşi doreşte un copil. Dacă se gîndesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru. Să aflăm finalul.

“Black&White” este în top 20 pe Broadway de 30 de ani, jucându-se şi în zilele noastre cu casa inchisă. O poveste plină de umor despre Dl. White şi Dl. Black, care se regăsesc după mulţi ani într-un hotel lux de pe litoralul britanic. Fiecare dintre ei doreşte să-şi petreacă un weekend liniştit cu amanta, departe de Londra, unde soţiile lor ştiu că ei sunt plecaţi pentru afaceri.

 „Silent Struggle” este povestea unui tanăr extrem de talentat care participă la un concurs de talente. Nu câştigă concursul, dar premiul lui este, cu siguranţă, unul extrem de valoros. Toată ţara vorbeşte despre „tipul care a dansat la Românii au talent”. Un spectacol despre neputinţă,vicii, limite şi despre cel mai puternic duşman, propria persoană.

(P)rotagonista, spectacolul de la finalul fiecarei zile UNDERCLOUD

Fiecare zi a festivalului UNDERCLOUD se termina cu (P)rotagonista, un spectacol one-to-one: un actor – un spectator. În fiecare seară de la ora 23:03, În Vitrină ARCUB

Spectacolul „Protagonista” (cu Florina Gleznea) este o productie UNDERCLOUD în care Mariana Cămărăşan şi Amalia Iorgu adaptează textul lui Marco Tesei şi aduc în discuţie probleme traficului de persoane. Spectacolul face referire la Cartierul Roşu din Amsterdam, unde foarte multe dintre femeile din vitrine ajung în această situaţie după ce promisiunea unei cariere de dansatoare se dovedeşte o înşelătorie. 

Cât costă şi de unde se pot cumpăra biletele

Preţul unui bilet este de 35 de lei. Biletele pot fi achiziţionate online, de aici, şi de la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni, între orele 12.00-22.00.

De asemenea, la UNDERCLOUD se desfăţoară campania 1+1 Viaţa fără Cash: la un bilet cumpărat cu cardul Raiffeisen Bank, al doilea bilet este gratuit. Promoţia este valabila la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni.

Programul complet al festivalului este disponibil aici.

 

 

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

Page 1 of 76612345...102030...Last »