Petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val. Fiesta del Cine #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrecerea-unde-scurtmetrajele-sunt-pe-val-fiesta-del-cine-2/

Fiesta del Cine este un maraton de filme scurte româneşti, care are loc în fiecare vară pe plaja Shut Up, Beach din Mamaia, Constanţa. Evenimentul propune oamenilor o altfel de interacţiune cu filmul, sub forma unui beach party, unde timp de o seară, filmul şi muzica se împletesc.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2018

Pentru a oferi o experiență completă, programul conține multiple proiecții, sesiuni de Q&A cu filmmakerii la foc de tabară, concerte și un corner de filme VR. Fiesta del cine #2 va avea loc pe 18 august, pe plaja Shut Up, Beach, din Mamaia Nord.

Seara evenimentului va fi deschisă de ritmurile melodiilor lui Mihail, urmate de două calupuri de scurtmetraje atent selecționate de ADFR & ShortsUP. Anul acesta, Victor Țăpeanu, actor și membru fondator al Cuibul Artiștilor, va prezenta momentele-cheie ale serii și va modera sesiunea de Q&A cu cineaștii invitați.

Fiesta del Cine duce experiența cinematografică la un nou nivel în ediția #2! Întreaga seară, publicul va avea șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VR instalat pe plajă, organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

  • Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă, 2017)
  • Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă, 2018)
  • T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie, 2018)
  • Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie, 2017)

Calupul prezentat de ShortsUP este intitulat “The Future is Female” și aduce pe ecranul Fiesta del Cine următoarele filme de scurt metraj:

  • Sfârșitul verii (r. Alina Manolache, documentar, 2015)
  • Iedera (r. Sarra Tsorakidis, dramă, 2018)
  • Date Night (r. Stela Pelin, comedie/ acțiune, 2017)

Și nu în cele din urmă, marea surpriză a ediției de anul acesta, corner-ul de filme VR, ne așteaptă să ne delectăm cu următoarele titluri:

  • The Al Comrade (r. Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida, 2017)
  • The Invisible Man (r. Hugo Keijyer, 2016)
  • The Wetland (r. Ioana Mischie, 2018)
  • Pădurea Jilava (r. Alexandru Berceanu, 2016)
  • Atinge (r. Alexandrul Berceanu, 2018)
  • 7DS (r. Axel Bonnot, 2017)

Prețul unui bilet este de 25 lei și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezervările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15 lei.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Foto: Fiesta del Cine – facebook

29
/04
/15

Independenţa Film va distribui în România încă trei filme selectate anul acesta la Cannes - mult așteptatul Love, al lui Gaspar Noé, programat în afara competiţiei, în secţiunea Midnight Screening, Trois souvenirs de ma jeunesse (r. Arnaud Desplechin) şi Le tout nouveau testament (r. Jaco Van Dormael), în cadrul Quinzaine des réalisateurs .

28
/04
/15

În Cinematograful anilor '30 s-au impus - în acelaşi timp - o actriţă germană devenită americană prin adopţie, Marlene Dietrich, şi un actor francez, Jean Gabin. S-au iubit cu pasiune, dar Al Doilea Război Mondial le-a provocat ruptura fatală.

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

27
/04
/15

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. Gala a fost urmată de proiecția peliculei 13 Minutes/ Elser, un thriller despre una dintre tentativele eșuate de asasinare ale lui Adolf Hitler, fim care a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin.

27
/04
/15

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul Cursa. O amplă retrospectivă îi va fi dedicată cineastului român, cuprinzând 12 filme, o expoziție cu afișele peliculelor sale, fotografii de la filmare și alte documente inedite aduse pentru prima dată în fața publicului.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

23
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de August Strindberg și scris și realizat de cunoscuta actriță (și, ocazional, regizoare) norvegiană Liv Ullmann, „Miss Julie” („Domnișoara Julie”) funcționează cel mai bine în momentele de (aparentă) farsă.

23
/04
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.