PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET – DRACULA : MUZICA ȘI FILMUL, sold-out la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-glass-kronos-quartet-dracula-muzica-si-filmul-sold-out-la-bucuresti/

Toate categoriile de bilete la premiera cine-concertului PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET – DRACULA : MUZICA ȘI FILMUL de la Bucureşti (4 iulie) s-au epuizat. La cererea publicului, o nouă reprezentaţie va avea loc în data de 5 iulie, tot la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2016

Biletele pentru acest ultim spectacol s-au pus în vânzare online pe Eventim.ro și în rețeaua națională Eventim.

Prezentat de LIVELAND, cu premiera de pe 4 iulie sub patronajul AmCham România, spectacolul îl aduce, pentru prima dată la București, pe celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass, pentru a interpreta live, alături de Kronos Quartet, laureat la Grammy, coloana sonoră originală a filmului-cult Dracula (1931), cu Béla Lugosi în rolul principal.

Spectacolul Dracula : Muzica și Filmul este o experiență audio-vizuală unică ce aduce laolaltă proiecția filmului-cult redigitalizat Dracula (1931), cu Béla Lugosi în rolul principal, și interpretarea live a coloanei sonore originale, compusă în 1998 de Philip Glass. Concertul îi reunește pe Philip Glass și cvartetul de coarde Kronos Quartet, sub bagheta dirijorului Michael Riesman. O poveste despre pasiune și latura întunecată a iubirii, spectacolul sparge convențiile și reprezintă o experiență culturală excepțională. Cine-concertul a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra. În anul 2012, Universal Pictures a inclus spectacolul în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

PHILIP GLASS este unul dintre cei mai importanți compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. Glass are în palmares trei nominalizări la Oscar: în 1997, pentru coloana sonoră a filmului Kundun, de Martin Scorsese, apoi în 2002, pentru The Hours/Orele, cu Nicole Kidman în rolul principal, și, în 2006, pentru Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal de Richard Eyre, cu Cate Blanchett și Judi Dench. De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu numeroase personalități, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. În 1999, Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a filmului The Truman Show, avându-l pe Jim Carrey în rolul principal, și cu un Premiu BAFTA, în 2002, pentru coloana sonoră a filmului The Hours/Orele.

De mai bine de 40 de ani, KRONOS QUARTET a susținut mii de concerte în întreaga lume, fiind unul din cele mai inovatoare ansambluri orchestrale ale momentului. Cvartetul de coarde a fost distins, în 2004, cu un premiu Grammy, și laureat al Polar Music Prize, în 2011. În prezent, Kronos Quartet este format din David Harrington (vioară), John Sherba (vioară), Hank Dutt (violă) și Sunny Yang (violoncel).

Biletele pentru spectacolul PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET  – DRACULA : MUZICA ȘI FILMUL din 5 iulie – Teatrul de Vară, Parcul Herăstrău, București se pot achiziționa online, pe Eventim.ro, precum și în format fizic din rețeaua națională Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești).

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.