Philip Seymour Hoffman – Actori celebri decedați din cauza abuzului de droguri
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-seymour-hoffman-actori-celebri-decedati-din-cauza-abuzului-de-droguri/

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, cel mai probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool sau droguri.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, cel mai probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool sau droguri.

Philip Seymour Hoffman (46 ani), în 2014

Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote”, în 2006, a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, cu o seringă înfiptă în braţ, din câte se pare, victimă a unei supradoze de heroină, notează Mediafax.

Cory Monteith (31 ani), în 2013

Actorul canadian Cory Monteith, din serialul de mare succes „Glee”, a murit pe 14 iulie 2013, la Vancouver, din cauza unei supradoze de heroină şi alcool, la câteva săptămâni după ce s-a externat de la dezintoxicare.

Heath Ledger (28 ani), în 2008

Ledger a fost găsit mort, în apartamentul său din New York, pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei „intoxicaţii acute cu medicamente”, printre care antidepresive, analgezice şi anxiolitice, la scurt timp după ce interpretase rolul Jokerului din „Cavalerul negru”.

River Phoenix (23 ani), în 1993

River Phoenix a decedat din cauza unui infarct provocat de o supradoză de droguri, pe 31 octombrie, la Hollywood. Pe numele său adevărat River Jude Bottom, River Phoenix a fost, de asemenea, compozitor şi cântăreţ.

Philip Seymour Hoffman

Romy Schneider (44 ani), în 1982

Romy Schneider a decedat în apartamentul ei din Paris, în urma unui abuz de somnifere şi alcool, în noaptea de 29 mai 1982, la zece ani după decesul fiul său David, în vârstă de 14 ani, într-un accident.

John Belushi (33 ani), în 1982

John Belushi, actorul american de origine albaneză, a murit din cauza unei supradoze de alcool şi droguri pe 5 martie, la hotelul Château Marmont din Los Angeles.

Jean Seberg (41 ani), în 1979

Seberg a fost dată dispărută la sfârşitul lunii august 1979, iar trupul neînsufleţit a fost găsit pe 8 septembrie, în maşina personală, în apropiere de domiciliul său din Paris. Rezultatele anchetei au indicat sinuciderea, atribuind decesul unei supradoze de barbiturice şi alcool.

Judy Garland (47 ani), în 1969

Actriţa şi cântăreaţa americană Judy Garland, pe numele ei adevărat Frances Ethel Gumm, a decedat la Londra, pe 22 iunie 1969, din cauza unei supradoze de barbiturice. ”

Marilyn Monroe (36 ani), în 1962

Marilyn Monroe – sex-simbol al epocii sale – a murit în noaptea de 5 august 1962, în vila sa din Brentwood, în apropiere de Los Angeles. Printre cauzele posibile ale morţii, rămase neelucidate, se numără sinucidere, supradoză de medicamente şi chiar asasinat politic.

Foto cu Philip Seymour Hoffman și River Phoenix – Cinemagia

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

Lungmetrajele „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer, ,,Când se lasă seara peste Bucureşti...", de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, vor fi proiectate, în perioada 10 decembrie - ianuarie 2014, la cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid.

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.