Philip Seymour Hoffman – Actori celebri decedați din cauza abuzului de droguri
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-seymour-hoffman-actori-celebri-decedati-din-cauza-abuzului-de-droguri/

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, cel mai probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool sau droguri.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, cel mai probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool sau droguri.

Philip Seymour Hoffman (46 ani), în 2014

Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote”, în 2006, a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, cu o seringă înfiptă în braţ, din câte se pare, victimă a unei supradoze de heroină, notează Mediafax.

Cory Monteith (31 ani), în 2013

Actorul canadian Cory Monteith, din serialul de mare succes „Glee”, a murit pe 14 iulie 2013, la Vancouver, din cauza unei supradoze de heroină şi alcool, la câteva săptămâni după ce s-a externat de la dezintoxicare.

Heath Ledger (28 ani), în 2008

Ledger a fost găsit mort, în apartamentul său din New York, pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei „intoxicaţii acute cu medicamente”, printre care antidepresive, analgezice şi anxiolitice, la scurt timp după ce interpretase rolul Jokerului din „Cavalerul negru”.

River Phoenix (23 ani), în 1993

River Phoenix a decedat din cauza unui infarct provocat de o supradoză de droguri, pe 31 octombrie, la Hollywood. Pe numele său adevărat River Jude Bottom, River Phoenix a fost, de asemenea, compozitor şi cântăreţ.

Philip Seymour Hoffman

Romy Schneider (44 ani), în 1982

Romy Schneider a decedat în apartamentul ei din Paris, în urma unui abuz de somnifere şi alcool, în noaptea de 29 mai 1982, la zece ani după decesul fiul său David, în vârstă de 14 ani, într-un accident.

John Belushi (33 ani), în 1982

John Belushi, actorul american de origine albaneză, a murit din cauza unei supradoze de alcool şi droguri pe 5 martie, la hotelul Château Marmont din Los Angeles.

Jean Seberg (41 ani), în 1979

Seberg a fost dată dispărută la sfârşitul lunii august 1979, iar trupul neînsufleţit a fost găsit pe 8 septembrie, în maşina personală, în apropiere de domiciliul său din Paris. Rezultatele anchetei au indicat sinuciderea, atribuind decesul unei supradoze de barbiturice şi alcool.

Judy Garland (47 ani), în 1969

Actriţa şi cântăreaţa americană Judy Garland, pe numele ei adevărat Frances Ethel Gumm, a decedat la Londra, pe 22 iunie 1969, din cauza unei supradoze de barbiturice. ”

Marilyn Monroe (36 ani), în 1962

Marilyn Monroe – sex-simbol al epocii sale – a murit în noaptea de 5 august 1962, în vila sa din Brentwood, în apropiere de Los Angeles. Printre cauzele posibile ale morţii, rămase neelucidate, se numără sinucidere, supradoză de medicamente şi chiar asasinat politic.

Foto cu Philip Seymour Hoffman și River Phoenix – Cinemagia

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.