Philip Seymour Hoffman – Actori celebri decedați din cauza abuzului de droguri
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-seymour-hoffman-actori-celebri-decedati-din-cauza-abuzului-de-droguri/

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, cel mai probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool sau droguri.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, cel mai probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool sau droguri.

Philip Seymour Hoffman (46 ani), în 2014

Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote”, în 2006, a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, cu o seringă înfiptă în braţ, din câte se pare, victimă a unei supradoze de heroină, notează Mediafax.

Cory Monteith (31 ani), în 2013

Actorul canadian Cory Monteith, din serialul de mare succes „Glee”, a murit pe 14 iulie 2013, la Vancouver, din cauza unei supradoze de heroină şi alcool, la câteva săptămâni după ce s-a externat de la dezintoxicare.

Heath Ledger (28 ani), în 2008

Ledger a fost găsit mort, în apartamentul său din New York, pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei „intoxicaţii acute cu medicamente”, printre care antidepresive, analgezice şi anxiolitice, la scurt timp după ce interpretase rolul Jokerului din „Cavalerul negru”.

River Phoenix (23 ani), în 1993

River Phoenix a decedat din cauza unui infarct provocat de o supradoză de droguri, pe 31 octombrie, la Hollywood. Pe numele său adevărat River Jude Bottom, River Phoenix a fost, de asemenea, compozitor şi cântăreţ.

Philip Seymour Hoffman

Romy Schneider (44 ani), în 1982

Romy Schneider a decedat în apartamentul ei din Paris, în urma unui abuz de somnifere şi alcool, în noaptea de 29 mai 1982, la zece ani după decesul fiul său David, în vârstă de 14 ani, într-un accident.

John Belushi (33 ani), în 1982

John Belushi, actorul american de origine albaneză, a murit din cauza unei supradoze de alcool şi droguri pe 5 martie, la hotelul Château Marmont din Los Angeles.

Jean Seberg (41 ani), în 1979

Seberg a fost dată dispărută la sfârşitul lunii august 1979, iar trupul neînsufleţit a fost găsit pe 8 septembrie, în maşina personală, în apropiere de domiciliul său din Paris. Rezultatele anchetei au indicat sinuciderea, atribuind decesul unei supradoze de barbiturice şi alcool.

Judy Garland (47 ani), în 1969

Actriţa şi cântăreaţa americană Judy Garland, pe numele ei adevărat Frances Ethel Gumm, a decedat la Londra, pe 22 iunie 1969, din cauza unei supradoze de barbiturice. ”

Marilyn Monroe (36 ani), în 1962

Marilyn Monroe – sex-simbol al epocii sale – a murit în noaptea de 5 august 1962, în vila sa din Brentwood, în apropiere de Los Angeles. Printre cauzele posibile ale morţii, rămase neelucidate, se numără sinucidere, supradoză de medicamente şi chiar asasinat politic.

Foto cu Philip Seymour Hoffman și River Phoenix – Cinemagia

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.