Phoenix, din 5 iunie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/phoenix-din-5-iunie-in-cinematografe/

Phoenix, în regia lui Christian Petzold, va intra în cinematografele din România începand cu 5 iunie. Acţíunea filmului se petrece în perioada celui de-al doilea război mondial, în Germania. Nelly (Nina Hoss) a supravieţuit războiului, dar faţa ei este complet desfigurată.

Un articol de Petre Ivan|19 Mai 2015

După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reuşit să rămână în viaţă.

Între timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moartă şi caută o modalitate de a-i moşteni averea. Nelly intră în viaţa lui sub o altă identitate, iar Johnny nu o recunoaşte. În schimb, îi aduce aminte de soţia lui şi îi propune să o transforme în vechea Nelly, pentru a intra în posesia averii sale.

Chiar dacă el s-ar putea să fie un trădător, chiar dacă îi acceptă planul perfid, o parte din ea încă il iubeşte. Vrea să îşi redea vechea viaţă şi să inţeleagă cine a fost şi cine o să fie.

Regizorul Christian Petzold plasează acţiunea într-o perioada des ecranizată, dar reuşeşte să descopere o perspectivă nouă prin prisma unei iubiri atipice.

Nina Hoss, muza lui Christian Petzold

Nina Hoss

Nina Hoss

Nina Hoss este una dintre cele mai cunoscute actrițe din Germania, care prin talentul ei a reușit să încânte întreaga cinematografie din Europa. Are 39 de ani și a jucat în peste 20 de filme.

În România este cunoscută pentru rolurile ei din ” Barbara”  și ”Vânătoarea de spioni”, iar din 5 iunie o să apară pe marile ecrane în filmul ”Phoenix”. O poveste  așa cum nu ai mai văzut despre iubire și jocul ei, despre false identități și secrete.

Nina își interpretează cu multă intensitate rolul și recunoaște că cea mai mare provocare a fost să își înțeleagă personajul ”cine o să fie și ce o să devină”. Johnny, iubitul ei, o forțează să trăiască o altă viață, pe când ea (Nelly) vrea să și-o continue pe cea veche.

Într-un fel sau altul, ea alege să le trăiască pe ambele pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele ambelor măști: a ei și a lui.

Din 5 iunie, o puteți urmări în filmul Phoenix, într-un rol absolut cutremurător, dar cuceritor. Pe lângă asta, îi puteți asculta și ce voce remarcabilă are. Toate melodiile sunt interpretate chiar de ea, dat fiind faptul că Nelly, personajul ei, este o cântăreață.

Foto: Phoenix, Nina Hoss – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »