Pianista Amina Claudine Myers vine la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianista-amina-claudine-myers-vine-la-bucuresti/

Cunoscuta pianistă şi interpretă de jazz adaugă la impresionanta discografie un nou album „Sama Rou” – Cântecele sufletului meu’’, în care explorează rădăcinile sale africane şi tradiţiile din Sudul SUA, iar turneul de promovare include şi România.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2016

După succesul înregistrat de concertul artistului Cristian Soleanu, Artist In Residence – noua serie de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriată de Lucian Ban, continuă cu Amina Claudine Myers și noul ei album, „Sama Rou” – „Cântecele sufletului meu”, pe 19 noiembrie, de la ora 19.30, la ARCUB, Sala Mare.

Noul album al artistei reprezintă o reflecție a moștenirii dobândite în perioada copilăriei, când s-a mutat în freamătul orașului care nu doarme niciodată – New York. Amina Claudine Myers aduce, de asemenea, în prezent, imnuri și melodii spirituale tradiționale ale Sudului Statelor Unite, conectate cu rădăcinile sale din Africa.

Cunoscuta artistă de jazz a fost atrasă de muzica auzită la radio încă de mică, plăcându-i în mod deosebit părțile interpretate de pian în genul muzical R&B al anilor ’50. O prietenă i-a sugerat că ar putea să câștige câțiva dolari găsindu-și un job ca pianistă solo într-unul dintre bordelurile din oraș. La început a refuzat, dar mai târziu a acceptat și și-a început cariera ca muzician profesionist.

După mutarea ei în Chicago, în anii ’60, a luat contact cu oameni din asociația AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians), iar această experiență i-a deschis calea pentru a compune și a pune în scena propria sa muzică.

Biletele în valoare de 50 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB, din str. Lipscani 84-90 sau online, pe arcub.ro, bilet.ro.

Inițiat de către unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români de jazz, pianistul Lucian Ban, programul Artist In Residence își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, precum și o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Programul Artist in Residence este modelat dupa programe similare din lume – San Francisco Jazz, Programele organizatiei Serious in UK, Roulette in New York sau Bimhuis in Amsterdam, și își propune să pună in centru Artistul-Curator, într-o serie de concerte cu focus tematic.

Programul Artist in Residence 2016 continuă cu:

3 decembrie: Paolo Profeti Quintet

17 decembrie: Mircea Tiberian & Toma Dumitriu Pale Dot

Lucian Ban – Mr. Joy: A Celebration of Paul Bley

Proiectul Artist in Residence este organizat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

 

 

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.