Pianista Mădălina Pașol și Orchestra de cameră I Sedici la Filarmonica bucureșteană
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianista-madalina-pasol-si-orchestra-de-camera-i-sedici-la-filarmonica-bucuresteana/

DUMINICĂ, 15 mai 2022, ora 19.00, pe scena Ateneului Român, va avea loc concertul intitulat „Baroque fever“ susţinut de pianista Mădălina Paşol şi Orchestra de cameră I Sedici

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2022

Pianista Mădălina Paşol este absolventă a Universității de Arte din Berlin (prof. Georg Sava şi prof. Pascal Devoyon). A obţinut bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German pentru cursurile de master, precum şi diploma de pianist concertist. De asemenea, a beneficiat de bursa Fundaţiei „Paul Hindemith”, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa Fundaţiei „Georg Schumann”. A fost distinsă cu premii la Concursul Internaţional pentru pian „Ferruccio Busoni”, Concursul Internaţional ARD – München şi a obţinut Marele Premiu la Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş. S-a perfecţionat la numeroase cursuri de măiestrie susţinute de Karl Leygraff, György Sebök, Claude Frank, Wladimir Merdjanoff, Ludmila Popişteanu, Stela Drăgulin, Günther Ludwig, Andrej Ijinsky. În turneele sale, pianista a concertat ca solistă, sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann la Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg şi Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universităţii de Arte din Berlin.Pianista a realizat înregistrări pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea Română, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural.

„Celui căruia ARTA îi defineşte viaţa, viaţa îi va fi o operă de artă! Consider că omenirii i-a fost dăruită pulsaţia divină prin intermediul lui Johann Sebastian Bach, cel care, prin creaţia sa, ne face dependenţi de muzică, de cultură. Numele evenimentului, Baroque Fever, este o trimitere la febra de cunoaştere şi de apropiere de divinitate. Vă invit la un program exclusiv de muzică barocă, ce cuprinde și trei concerte de J. S. Bach, sperând ca, alături de celelalte lucrări semnate Händel și Corelli, acestea să încânte inimile iubitorilor de muzică.“, declară pianista Mădălina Pașol

L’Orchestra I Sedici este alcătuită din 16 tineri virtuozi ai corzilor, muzicieni cu cariere impresionante în ţările lor de origine (România, Rusia, Ucraina, Polonia, Armenia). Orchestra de cameră are sediul in Bavaria şi îşi desfăşoară activitatea în cele mai exclusiviste Festivaluri, săli de concerte şi evenimente din Europa. Ansamblul a concertat mai bine de 25 de ani sub conducerea dirijorului italian Luigi Sagrestano, patronul şi fondatorul orchestrei. Orchestra I Sedici abordează un vast repertoriu, de la baroc la romantic și contemporan, în cele mai importante orașe din Germania, printre care Berlin, Hamburg, Munchen, Dresden, Stuttgart, Ulm, Augsburg, dar și în alte țări europene, precum Franța, Elveția, Suedia și Norvegia.

Filarmonica George Enescu

Duminică, 15 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român
Baroque fever
MĂDĂLINA PAŞOL – pian
Orchestra de Cameră I Sedici

Program

Georg Friedrich Händel – Concerto grosso în sol major, op. 6, nr. 1
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 1, în re minor, pentru pian şi orchestră, BWV1052
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 5, în fa minor, pentru pian şi orchestră, BWV1056
Arcangelo Corelli – Sonata în fa major pentru vioară şi continuo, op. 5, nr. 4
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 4, în la major, pentru pian şi orchestră, BWV1055

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.