Pianistul american Robert Glasper, la Bucureşti şi Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-american-robert-glasper-la-bucuresti-si-cluj-napoca/

Pianistul american Robert Glasper concertează pentru prima dată în România, la Sala Radio din Bucureşti, pe 28 noiembrie, şi la Sala “Auditorium Maximum”din Cluj-Napoca, pe 29 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2016

Robert Glasper Experiment a câștigat de două ori premiile Grammy, în 2013 și 2015, pentru cel mai bun album R&B, respectiv pentru cea mai bună interpretare. Grupul vine cu o abordare spectaculoasă și originală care combină muzica jazz cu R&B și hip-hop.

Biletele pentru concertul din București costă 115,135,155 de lei, în funcție de categorie, iar cele pentru concertul din Cluj-Napoca pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei.

Robert Glasper este un pianist de jazz și producător american. S-a născut la 5 aprilie 1978, în Houston, Texas.

În 2013 a obținut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, “Black Radio”, iar în 2015 a câștigat premiul Grammy la categoria “Best Traditional R&B Performance”, pentru “Jesus Children of America”.

Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin — vocoder și saxofon.

Artistul este cunoscut și pentru reinterpretarea într-o manieră originală și spectaculoasă a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden, David Bowie.

Foto: Robert Glasper  – facebook

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.