Pianistul Andrei Irimia, gata de turneul „Nuit Minimaliste”
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-andrei-irimia-gata-de-turneul-nuit-minimaliste/

Pianistul Andrei Irimia va fi protagonistul unui turneu naţional special în primăvara anului 2022.

Un articol de Liliana Matei|13 martie 2022

Artistul este fascinat de capacitățile muzicii minimaliste de a genera spații pentru o introspecție delicată, iar compozițiile sale deseori se construiesc în jurul unei serii de emoții explorate atent, pentru a oferi o deschidere spre propriul sine celor care iau contact cu piesele lui. Pornind de la această idee, artistul a lansat, în toamna anului 2019, primul său album solo, „Nuit Minimaliste”, un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste, iar în noiembrie 2021 piesa „Pasărea fericirii”, în colaborare cu actorul Marius Manole.

„În viziunea mea, melancolia reprezintă un filtru de autocunoaștere, care invită la explorarea interioară, la atenția față de emoții, la o mai mare disponibilitate emoțională și răbdare cu sine. Iar în termeni muzicali, această răbdare cu sine se construiește prin linii melodice simple, minimaliste.”

Turneul național cu proiectul „Nuit Minimaliste” se va desfășura, îrin primăvara anului 2022, în următoarele orașe:

Brașov – 27 martie – Galeria Ora0

Sibiu – 3 aprilie – Sala Oglinzilor

București – 10 aprilie – Palatul Bragadiru

Cluj – 17 aprilie – Urania Palace

Constanța – 8 mai – Teatrul Elpis

Andrei Irimia va cânta alături de violonistul Răzvan Păun și violoncelistul Thibault Solorzano.

Biletele sunt disponibile aici: eventbook.ro/event/search?term=nuit+minimaliste.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.