Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR, în recital la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-belgian-olivier-de-spiegeleir-in-recital-la-bucuresti/

Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR va concerta la Bucureşti pe 15 mai, la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Repertoriul său deosebit de vast – de la Bach la Lutoslawski – pune un accent deosebit pe partiturile lui Beethoven (cele 32 de sonate, 33 variațiuni Diabelli, integrala bagatelelelor).

De asemenea, pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR interpreteazã frecvent creația compozitorilor belgieni contemporani Jacques Leduc, Frederik van Rossum, Jean-Marie Rens, Michel Fourgon, Patrice Merckx, Fabian Fiorini. A înregistrat șapte discuri pentru firmele Cypres, Pavane și Duchesne, trei dintre acestea cu lucrãri de Beethoven, celelalte însumând piese de Grieg, Debussy, Liszt, Schumann, Villa Lobos, cât și integrala pieselor pentru pian solo de Jacques Leduc. Muzicianul este director al Academiei din Uccle, președinte al concursului Excellentia și membru al Cercle Royal Gaulois, Artistique et Littéraire. Duminică, 15 mai, la ora 19, va susține un recital în Sala mare a Ateneului Român cu un program alcătuit din lucrări semnate Chopin, Liszt, Debussy, Leduc.
Duminica, 15 Mai 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare
OLIVIER DE SPIEGELEIR

Program

Frédéric Chopin
Preludiu în si minor, op. 28, nr. 6
Nocturnă în re bemol major, op. 27, nr. 2
Vals în do diez minor, op. 64, nr. 2
Vals în la bemol major, op. 42
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22

Franz Liszt
Le lac de Wallenstadt (din Ani de pelerinaj – Elveţia)
Au bord d’une source (din Ani de pelerinaj – Elveţia)

Claude Debussy
Reflets dans l’eau (din Images)
Jardins sous la pluie (din Estampes)
Preludiul La cathédrale engloutie
Preludiul Le Vent dans la plaine
Preludiul Brouillards

Jacques Leduc
Hommage à Debussy, op. 46

INFO
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 
Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR a studiat la Bruxelles, Paris și Louvain-la-Neuve. Distins cu Premiul Dexia Classics, susține o bogatã activitate de recitaluri în numeroase centre din Europa, Canada, Statele Unite, Rusia, Chile. A participat la festivaluri precum Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festivalul Beethoven alãturi de Orchestre Philharmonique de Liège, Festival de l’Eté Mosan, Festival de Lasne, Nuit de Béloeil, Festival de Fernelmont, Festival de Durbuy, Festival «Emergences», Festival du Marais Chrétien Paris, Festival de Ravello (Italia), Festivalul de la Târgu-Mureș, Filarmonica Sibiu, Festivalul del Tempietto (Roma), Festivalul Pro Piano (New York). A participat la concerte pentru comunitãþile franceze din Belgia la Aachen, Nisa, Nantes, Budapesta, München, Paris, Roma, Târgu Mureș, Québec, Montréal, Geneva, Köln, Moscova,  Skt. Pétersbourg, Sibiu, Santiago de Chile. În 2002 a susținut un masterclass la Santiago de Chile, unde a apărut și întrun concert de galã cu ocazia vizitei în aceastã țarã a cuplului princiar din Belgia. A concertat de asemenea acompaniat de Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonicii din Liège și a Comunitãții Franceze, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Grand Orchestre d’Harmonie des Guides,  precum și de orchestre din România (filarmonicile din Sibiu, Craiova, Pitești).

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.