Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR, în recital la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-belgian-olivier-de-spiegeleir-in-recital-la-bucuresti/

Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR va concerta la Bucureşti pe 15 mai, la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Repertoriul său deosebit de vast – de la Bach la Lutoslawski – pune un accent deosebit pe partiturile lui Beethoven (cele 32 de sonate, 33 variațiuni Diabelli, integrala bagatelelelor).

De asemenea, pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR interpreteazã frecvent creația compozitorilor belgieni contemporani Jacques Leduc, Frederik van Rossum, Jean-Marie Rens, Michel Fourgon, Patrice Merckx, Fabian Fiorini. A înregistrat șapte discuri pentru firmele Cypres, Pavane și Duchesne, trei dintre acestea cu lucrãri de Beethoven, celelalte însumând piese de Grieg, Debussy, Liszt, Schumann, Villa Lobos, cât și integrala pieselor pentru pian solo de Jacques Leduc. Muzicianul este director al Academiei din Uccle, președinte al concursului Excellentia și membru al Cercle Royal Gaulois, Artistique et Littéraire. Duminică, 15 mai, la ora 19, va susține un recital în Sala mare a Ateneului Român cu un program alcătuit din lucrări semnate Chopin, Liszt, Debussy, Leduc.
Duminica, 15 Mai 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare
OLIVIER DE SPIEGELEIR

Program

Frédéric Chopin
Preludiu în si minor, op. 28, nr. 6
Nocturnă în re bemol major, op. 27, nr. 2
Vals în do diez minor, op. 64, nr. 2
Vals în la bemol major, op. 42
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22

Franz Liszt
Le lac de Wallenstadt (din Ani de pelerinaj – Elveţia)
Au bord d’une source (din Ani de pelerinaj – Elveţia)

Claude Debussy
Reflets dans l’eau (din Images)
Jardins sous la pluie (din Estampes)
Preludiul La cathédrale engloutie
Preludiul Le Vent dans la plaine
Preludiul Brouillards

Jacques Leduc
Hommage à Debussy, op. 46

INFO
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 
Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR a studiat la Bruxelles, Paris și Louvain-la-Neuve. Distins cu Premiul Dexia Classics, susține o bogatã activitate de recitaluri în numeroase centre din Europa, Canada, Statele Unite, Rusia, Chile. A participat la festivaluri precum Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festivalul Beethoven alãturi de Orchestre Philharmonique de Liège, Festival de l’Eté Mosan, Festival de Lasne, Nuit de Béloeil, Festival de Fernelmont, Festival de Durbuy, Festival «Emergences», Festival du Marais Chrétien Paris, Festival de Ravello (Italia), Festivalul de la Târgu-Mureș, Filarmonica Sibiu, Festivalul del Tempietto (Roma), Festivalul Pro Piano (New York). A participat la concerte pentru comunitãþile franceze din Belgia la Aachen, Nisa, Nantes, Budapesta, München, Paris, Roma, Târgu Mureș, Québec, Montréal, Geneva, Köln, Moscova,  Skt. Pétersbourg, Sibiu, Santiago de Chile. În 2002 a susținut un masterclass la Santiago de Chile, unde a apărut și întrun concert de galã cu ocazia vizitei în aceastã țarã a cuplului princiar din Belgia. A concertat de asemenea acompaniat de Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonicii din Liège și a Comunitãții Franceze, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Grand Orchestre d’Harmonie des Guides,  precum și de orchestre din România (filarmonicile din Sibiu, Craiova, Pitești).

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »