Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR, în recital la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-belgian-olivier-de-spiegeleir-in-recital-la-bucuresti/

Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR va concerta la Bucureşti pe 15 mai, la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|10 Mai 2016

Repertoriul său deosebit de vast – de la Bach la Lutoslawski – pune un accent deosebit pe partiturile lui Beethoven (cele 32 de sonate, 33 variațiuni Diabelli, integrala bagatelelelor).

De asemenea, pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR interpreteazã frecvent creația compozitorilor belgieni contemporani Jacques Leduc, Frederik van Rossum, Jean-Marie Rens, Michel Fourgon, Patrice Merckx, Fabian Fiorini. A înregistrat șapte discuri pentru firmele Cypres, Pavane și Duchesne, trei dintre acestea cu lucrãri de Beethoven, celelalte însumând piese de Grieg, Debussy, Liszt, Schumann, Villa Lobos, cât și integrala pieselor pentru pian solo de Jacques Leduc. Muzicianul este director al Academiei din Uccle, președinte al concursului Excellentia și membru al Cercle Royal Gaulois, Artistique et Littéraire. Duminică, 15 mai, la ora 19, va susține un recital în Sala mare a Ateneului Român cu un program alcătuit din lucrări semnate Chopin, Liszt, Debussy, Leduc.
Duminica, 15 Mai 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare
OLIVIER DE SPIEGELEIR

Program

Frédéric Chopin
Preludiu în si minor, op. 28, nr. 6
Nocturnă în re bemol major, op. 27, nr. 2
Vals în do diez minor, op. 64, nr. 2
Vals în la bemol major, op. 42
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22

Franz Liszt
Le lac de Wallenstadt (din Ani de pelerinaj – Elveţia)
Au bord d’une source (din Ani de pelerinaj – Elveţia)

Claude Debussy
Reflets dans l’eau (din Images)
Jardins sous la pluie (din Estampes)
Preludiul La cathédrale engloutie
Preludiul Le Vent dans la plaine
Preludiul Brouillards

Jacques Leduc
Hommage à Debussy, op. 46

INFO
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 
Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR a studiat la Bruxelles, Paris și Louvain-la-Neuve. Distins cu Premiul Dexia Classics, susține o bogatã activitate de recitaluri în numeroase centre din Europa, Canada, Statele Unite, Rusia, Chile. A participat la festivaluri precum Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festivalul Beethoven alãturi de Orchestre Philharmonique de Liège, Festival de l’Eté Mosan, Festival de Lasne, Nuit de Béloeil, Festival de Fernelmont, Festival de Durbuy, Festival «Emergences», Festival du Marais Chrétien Paris, Festival de Ravello (Italia), Festivalul de la Târgu-Mureș, Filarmonica Sibiu, Festivalul del Tempietto (Roma), Festivalul Pro Piano (New York). A participat la concerte pentru comunitãþile franceze din Belgia la Aachen, Nisa, Nantes, Budapesta, München, Paris, Roma, Târgu Mureș, Québec, Montréal, Geneva, Köln, Moscova,  Skt. Pétersbourg, Sibiu, Santiago de Chile. În 2002 a susținut un masterclass la Santiago de Chile, unde a apărut și întrun concert de galã cu ocazia vizitei în aceastã țarã a cuplului princiar din Belgia. A concertat de asemenea acompaniat de Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonicii din Liège și a Comunitãții Franceze, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Grand Orchestre d’Harmonie des Guides,  precum și de orchestre din România (filarmonicile din Sibiu, Craiova, Pitești).

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

14
/03
/19

Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.  Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

13
/03
/19

Opera Națională București prezintă astăzi, 13 martie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev. Regia și coregrafia sunt semnate de către Renato Zanella, decorurile au fost create de Alessandro Camera (Italia), costumele de către Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

11
/03
/19

‘’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieș, artistul care va susține un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XIX-a, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Odeon.

11
/03
/19

Obsesiv, senzual sau banal de minimalist? Celebrul Bolero semnat de RAVEL - una dintre lucrările care au captivat cel mai mult imaginația publicului de-a lungul timpului - va fi interpretat de Orchestra Națională Radio,  vineri, 15 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta lui GABRIEL BEBEŞELEA.

07
/03
/19

Turneul DUELUL VIORILOR revine în acest an pentru început cu „colecţia de primăvară”, într-o variantă ce va ajunge între 31 martie şi 3 aprilie la Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail ajungând astfel la a noua ediţie a turneului şi încadrând evoluţiile lor în această formulă, între concertele simfonice pe care le susţin pe scenele ţării de-a lungul întregului an.

07
/03
/19

Cu o medie de cumpărare care a atins până la 182 de bilete pe minut, ediția 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu” marchează un record: cel mai mare număr de concerte sold out în ziua punerii în vânzare de până acum. Biletele la 18 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale”, de la Ateneul Român și opt din cadrul seriei „Mari Orchestre ale lumii” de la Sala Palatului sunt complet epuizate.

07
/03
/19

Fundația Calea Victoriei vă invită în 13 mai, ora 19:00, la Concertul de Gală „I love PUCCINI”, care va avea loc în eleganta Sală Mare a Teatrului Național București.

Page 1 of 12812345...102030...Last »