Pianistul Cristian Sandrin, de la Londra la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-cristian-sandrin-de-la-londra-la-bucuresti/

Tânărul pianist Cristian Sandrin încheie Stagiunea de marţi seara 2014-2015 cu un recital în Sala mică a Ateneului Român, pe 16 iunie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|14 Iunie 2015

În prezent Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music din Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, unde este susţinut de bursele ABRSM şi John S. Cohen Award.

De-a lungul anilor s-a bucurat de o activitate concertistică extrem de diversă, fiind totodată laureat al concursurilor Grand Prix Animato, Automobile Club de France, Jacques Samuels Intercollegiate. În 2014 Cristian câștigă premiul „William Sterndale Bennett” oferit de Royal Academy of Music pentru un recital de muzică romantică, iar în 2015 Cristian devine singurul pianist român selectat să participe la prestigiosul concurs “Fryderyk Chopin” de la Varşovia.

Cristian Sandrin începe studiul pianului împreună cu Marina Dragomirescu si Cristian Dumitrescu la Scoala de Muzica nr. 5 continuând apoi la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Alături de pasiunea sa pentru repertoriul romantic, Cristian se dedica activ studierii repertoriului clasic, în special concertele pentru pian de Mozart debutând anul trecut în dubla postură de dirijor și solist cu Concertul în mi b major pentru pian şi orchestră KV 449, iar în iunie 2015 va dirija și interpreta Concertul în la major, nr. 23 în în cadrul Academy Piano Festival.
Cristian Sandrin a aparut pe scenele Ateneului Român, la Salle Cortot – Paris, St James Piccadilly și Queen Elisabeth Hall – Londra, Salla „Manuel de Falla” – Madrid. Pe lângă numeroasele concerte susținute în țara natală, Cristian este un pianist extrem de activ pe scenele britanice susținând concerte și recitaluri la Royal Academy of Music, Yamaha Chapell Centre, în Oxford, Brighton, Wellingborough și Chipping Campden. Tânărul pianist concertează regulat în România, colaborând cu orchestrele filarmonice din Bacău, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, Florin Totan, Mark Cikes.

A participat la numeroase masterclassuri de pian, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Kathrin Stott, Yevgheny Sudbin, Stephen Osborne, Ronan O’Hara, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert, Fulvio Turissini, Jenny Zacharieva si Iustin Oprean. În anul 2011, Cristian primeste premiul „Pianoforte e orchestra” pentru cea mai buna interpretare a unui concurs de pian în cadrul „San Daniele Piano Meeting”.

Recital de pian
CRISTIAN SANDRIN

 Program

Franz Schubert
Sonata în la minor, op. posth. 164
Frédéric Chopin
Două nocturne, op. 62
Impromptu în fa diez major
Barcarola în fa diez major, op. 60
Balada nr. 3, în la bemol major, op. 47
Balada nr. 4, în fa minor, op. 52

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

09
/10
/19

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la București cu un spectacol în premieră, iar două reprezentații de balet contemporan vor avea lor pe 12 și pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” și „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua și două balerine românce, Oana Cojocaru și Bianca Stoicheciu.

03
/10
/19

O nouă colecție de toamnă, nu doar pentru garderobă, dar și pentru gusturi muzicale: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius susțin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio România Muzical.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

01
/10
/19

Într-un an în care a dirijat concerte în întreaga Europă și a putut fi urmărit pe unele dintre cele mai importante scene ale Europei precum Konzerthaus Berlin sau ElbPhilharmonie Hamburg sau într-un inedit turneu în ţările balcanice cu Orchestra Romănă de Tineret și lista ar putea continua, Cristian Mandeal revine în seara de 4 octombrie la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Belgrad. Avându-l ca solist pe pianistul Alexandar Modzar, concertul va avea în program Beethoven - Concertul de pian şi orchestră nr. 4 și Prokofiev - Simfonia a VII-a.

30
/09
/19

Opera Națională București deschide Stagiunea 2019-2020 cu  premiera spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizată de către Davide Bombana, iar decorul și costumele de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

28
/09
/19

Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național. Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

Page 1 of 13812345...102030...Last »