Pianistul Cristian Sandrin, de la Londra la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-cristian-sandrin-de-la-londra-la-bucuresti/

Tânărul pianist Cristian Sandrin încheie Stagiunea de marţi seara 2014-2015 cu un recital în Sala mică a Ateneului Român, pe 16 iunie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|14 Iunie 2015

În prezent Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music din Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, unde este susţinut de bursele ABRSM şi John S. Cohen Award.

De-a lungul anilor s-a bucurat de o activitate concertistică extrem de diversă, fiind totodată laureat al concursurilor Grand Prix Animato, Automobile Club de France, Jacques Samuels Intercollegiate. În 2014 Cristian câștigă premiul „William Sterndale Bennett” oferit de Royal Academy of Music pentru un recital de muzică romantică, iar în 2015 Cristian devine singurul pianist român selectat să participe la prestigiosul concurs “Fryderyk Chopin” de la Varşovia.

Cristian Sandrin începe studiul pianului împreună cu Marina Dragomirescu si Cristian Dumitrescu la Scoala de Muzica nr. 5 continuând apoi la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Alături de pasiunea sa pentru repertoriul romantic, Cristian se dedica activ studierii repertoriului clasic, în special concertele pentru pian de Mozart debutând anul trecut în dubla postură de dirijor și solist cu Concertul în mi b major pentru pian şi orchestră KV 449, iar în iunie 2015 va dirija și interpreta Concertul în la major, nr. 23 în în cadrul Academy Piano Festival.
Cristian Sandrin a aparut pe scenele Ateneului Român, la Salle Cortot – Paris, St James Piccadilly și Queen Elisabeth Hall – Londra, Salla „Manuel de Falla” – Madrid. Pe lângă numeroasele concerte susținute în țara natală, Cristian este un pianist extrem de activ pe scenele britanice susținând concerte și recitaluri la Royal Academy of Music, Yamaha Chapell Centre, în Oxford, Brighton, Wellingborough și Chipping Campden. Tânărul pianist concertează regulat în România, colaborând cu orchestrele filarmonice din Bacău, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, Florin Totan, Mark Cikes.

A participat la numeroase masterclassuri de pian, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Kathrin Stott, Yevgheny Sudbin, Stephen Osborne, Ronan O’Hara, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert, Fulvio Turissini, Jenny Zacharieva si Iustin Oprean. În anul 2011, Cristian primeste premiul „Pianoforte e orchestra” pentru cea mai buna interpretare a unui concurs de pian în cadrul „San Daniele Piano Meeting”.

Recital de pian
CRISTIAN SANDRIN

 Program

Franz Schubert
Sonata în la minor, op. posth. 164
Frédéric Chopin
Două nocturne, op. 62
Impromptu în fa diez major
Barcarola în fa diez major, op. 60
Balada nr. 3, în la bemol major, op. 47
Balada nr. 4, în fa minor, op. 52

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

03
/04
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Page 1 of 13012345...102030...Last »