Pianistul Cristian Sandrin, de la Londra la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-cristian-sandrin-de-la-londra-la-bucuresti/

Tânărul pianist Cristian Sandrin încheie Stagiunea de marţi seara 2014-2015 cu un recital în Sala mică a Ateneului Român, pe 16 iunie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|14 Iunie 2015

În prezent Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music din Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, unde este susţinut de bursele ABRSM şi John S. Cohen Award.

De-a lungul anilor s-a bucurat de o activitate concertistică extrem de diversă, fiind totodată laureat al concursurilor Grand Prix Animato, Automobile Club de France, Jacques Samuels Intercollegiate. În 2014 Cristian câștigă premiul „William Sterndale Bennett” oferit de Royal Academy of Music pentru un recital de muzică romantică, iar în 2015 Cristian devine singurul pianist român selectat să participe la prestigiosul concurs “Fryderyk Chopin” de la Varşovia.

Cristian Sandrin începe studiul pianului împreună cu Marina Dragomirescu si Cristian Dumitrescu la Scoala de Muzica nr. 5 continuând apoi la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Alături de pasiunea sa pentru repertoriul romantic, Cristian se dedica activ studierii repertoriului clasic, în special concertele pentru pian de Mozart debutând anul trecut în dubla postură de dirijor și solist cu Concertul în mi b major pentru pian şi orchestră KV 449, iar în iunie 2015 va dirija și interpreta Concertul în la major, nr. 23 în în cadrul Academy Piano Festival.
Cristian Sandrin a aparut pe scenele Ateneului Român, la Salle Cortot – Paris, St James Piccadilly și Queen Elisabeth Hall – Londra, Salla „Manuel de Falla” – Madrid. Pe lângă numeroasele concerte susținute în țara natală, Cristian este un pianist extrem de activ pe scenele britanice susținând concerte și recitaluri la Royal Academy of Music, Yamaha Chapell Centre, în Oxford, Brighton, Wellingborough și Chipping Campden. Tânărul pianist concertează regulat în România, colaborând cu orchestrele filarmonice din Bacău, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, Florin Totan, Mark Cikes.

A participat la numeroase masterclassuri de pian, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Kathrin Stott, Yevgheny Sudbin, Stephen Osborne, Ronan O’Hara, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert, Fulvio Turissini, Jenny Zacharieva si Iustin Oprean. În anul 2011, Cristian primeste premiul „Pianoforte e orchestra” pentru cea mai buna interpretare a unui concurs de pian în cadrul „San Daniele Piano Meeting”.

Recital de pian
CRISTIAN SANDRIN

 Program

Franz Schubert
Sonata în la minor, op. posth. 164
Frédéric Chopin
Două nocturne, op. 62
Impromptu în fa diez major
Barcarola în fa diez major, op. 60
Balada nr. 3, în la bemol major, op. 47
Balada nr. 4, în fa minor, op. 52

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

Page 1 of 12512345...102030...Last »