„Piano Colours” – recital romantic „marca” Sergiu Tuhuţiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/piano-colours-recital-romantic-marca-sergiu-tuhutiu/

Seria de evenimente speciale programate la Sala Radio în luna decembrie, adevărate cadouri muzicale de cel mai înalt nivel artistic, debutează miercuri, 3 decembrie (19.00) cu recitalul extraordinar susţinut de pianistul SERGIU TUHUŢIU, unul dintre cei mai valoroşi tineri artişti români, aplaudat adesea în străinătate, care a devenit cunoscut publicului larg ca urmare a câştigării unui pariu încheiat cu un studio de înregistrări din Londra.

Un articol de Liliana Matei|26 noiembrie 2014

Studioul britanic s-a oferit să înregistreze primul CD al lui Sergiu Tuhuţiu dacă acesta reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

Câştigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition – 2013, Sankt Petersburg, Sergiu Tuhuţiu s-a afirmat ca unul dintre reprezentanţii de vârf ai tinerei generaţii de pianişti. Pe lângă studiile în România, s-a perfecţionat în străinătate, obţinând titlul de master la Stuttgart şi Artist Diploma la Royal College of Music din Londra. Cariera sa cuprinde deja concerte în Marea Britanie, Germania, Franţa, Elveţia, Italia, Rusia, Brazilia, Canada şi România. În aprilie 2013, Sergiu Tuhuţiu a susţinut debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg.

Sub sugestivul titlu PIANO COLOURS, Sergiu Tuhuţiu vă propune la Sala Radio un program exclusiv romantic ce reuneşte trei dintre cei mai mari compozitori ai repertoriului pianistic: LISZT, CHOPIN şi SCHUMANN.

Photographer: Felix Kunze Hair/make-up: Samantha Hosker Assitant: Dave Bird« Am ales un repertoriu exclusiv romantic pentru acest recital fiindcă acesta reprezintă cel mai bine diversitatea coloristicii pianistice. Romantismul în artă a fost ca o erupţie înspre libertatea de exprimare a sentimentelor. Această ‘evadare din cadru’ e cea care mă atrage şi mă fascinează cel mai mult. Depăşirea limitelor e motorul vieţii şi cred că romantismul muzical a reprezentat un moment important în acest sens. » – declară pianistul Sergiu Tuhuţiu despre recitalul pe care îl va susţine.

Veţi asculta aşadar: LISZT – Studiu Transcendental Nr. 7 – „Eroica” şi Sonetele 47 şi 104 după Petrarca, CHOPIN – Sonata Nr. 2 în Si bemol minor, Andante Spianato şi Marea Poloneză şi Schumann – Studii Simfonice.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.