Piata Teatrului, de Ana-Maria Nistor, la Teatrul Național București
https://www.ziarulmetropolis.ro/piata-teatrului-de-ana-maria-nistor-la-teatrul-national-bucuresti/

Duminică, 9 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Media, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” împreună cu Editura Academiei Române lansează volumul „PIAȚA TEATRULUI” de Ana-Maria NISTOR. Lansarea are loc în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2014

Piata Teatrului / O carte fascinantă și savuroasă despre teatrul interbelic, aflat la răspântia dintre artă, cancanuri, politică și culise. Peste 500 de pagini de mărturii inedite și lucruri neștiute despre marii actori și scriitori, dezvăluiri despre viața artistică și socială, care seamănă izbitor cu unele de astăzi.

Cartea nu este doar un tablou vivant al teatrului românesc dintre cele două războaie mondiale, ci mai mult decât atât: o imagine multidimensională, o veritabilă hologramă sonoră, policromă și dinamică a unui fenomen cultural de substanță, surprins la o oră astrală a istoriei sale.

„PIAȚA TEATRULUI” este, de la un capăt la altul, o carte fermecătoare despre o lume fermecată, populată de actori, regizori, autori dramatici, scenografi, tehnicieni,

Ana-Maria Nistor

Ana-Maria Nistor

cronicari, public – pe scurt, de acei oameni minunați și visurile lor zburătoare care au fost mereu și vor rămâne întotdeauna sufletul acestui ireal miracol al spiritului numit TEATRU.

Ana-Maria Nistor este lect. univ.dr. la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” unde predă Istoria teatrului universal, Teatru contemporan și Analiza textului dramatic. Este, de assemenea, critic de teatru, scenarist, autorul unor studii de specialitate, al unei cărți despre public și receptare: „Teatrokratia” și al volumului „Cele mai frumoase 100 de piese de teatru” – o incursiune în dramaturgia universală și al recentei „Piața Teatrului” – scena interbelică văzută de scriitori.

Foto: Piata Teatrului, Ana-Maria Nistor – fnti.ro

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.