„Piatră și foc” – tabără de voluntariat, în Podeni Mehedinţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/piatra-si-foc-tabara-de-voluntariat-in-podeni-mehedinti/

Asociaţia SINAPTICA – Mehedinţi anunţă începerea primei tabere de voluntari din cadrul proiectului cultural ‘Piatră şi foc’, realizat în parteneriat cu Primăria Podeni – Mehedinţi, Complexul Muzeal Naţional ASTRA şi Institutul Naţional al Patrimoniului.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2018

Proiectul cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi face parte din programul „Gazde bune în case bătrâne”, dezvoltat şi implementat de Asociaţia SINAPTICA.

Tabăra de voluntari se desfăşoară în perioada 16-25 iulie 2018, în comuna Podeni din judeţul Mehedinţi. Pe durata taberei va fi reconstituit un cuptor tradiţional de ars varul şi va reparată o casă tradiţională, cu o vechime mai mare de 80 de ani.

De asemenea, pe durata taberei, cei 10 voluntari îşi vor pregăti masa pe baza unor reţete tradiţionale din judeţul Mehedinţi şi vor realiza o cercetare de teren pentru identificarea modelelor constructive ale caselor tradiţionale specifice zonei.

Mai multe despre proiectul ‘Piatră şi foc’ puteţi afla de pagina web a Asociaţiei Sinaptica Mehedinţi.

Foto: Tabără de voluntariat – facebook

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.