Picnic sonor în curtea Muzeului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/picnic-sonor-%c3%aen-curtea-muzeului-enescu/

Muzică de pian şi street food. Duminica aceasta ieşim cu toţii în grădina Muzeului Naţional „George Enescu”.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2018

Pe 6 mai, grădina Muzeului Național „George Enescu” își deschide porțile pentru un eveniment cu totul și cu totul special. O duminică lejeră, în grădină, la iarbă verde, cu soare, muzică și multă energie pozitivă.

Picnicul începe matinal la ora 11.00 și are toate ingredientele necesare unei zile perfecte de duminică: grădină verde, soare, vizită în muzeu, muzică și mâncare delicioasă, pentru când îți va fi foame. După ce ți-ai băut cafeaua de la Dose Cafe și ai prins ceva energie, te invităm să faci o vizită în muzeu. Vei avea șansa să descoperi operele artistului, dar și o parte din instrumentele pe care le-a folosit de-a lungul carierei. Bănuim că între timp ți se va face foame de prânz, așa că Simbio va pregăti mâncare ca acasă pentru toată familia, iar Bao Van va aduce o selecție de sandvișuri taiwaneze. Dulcele va fi livrat de Delicii pe roți, iar înghețata artizanală de Puro e Bio. Completăm „coșul de picnic” cu o selecție de cocktailuri unice pregătite de FIX me a drink, cu beri artizanale de la Ground Zero și cidru Clarks.

Ne întoarcem la muzică: într-un loc precum grădina lui Enescu, nu am avut de ales și am adus un ‘connaiseur’ și iubitor de muzică în prezența lui TZUC. El va avea grijă să creeze atmosfera, tranziționând de la wake-up mood până la ultima bere. Și asta nu e tot. Pianistul Cristian Radu îl va întrerupe pe TZUC pentru un moment și va performa în grădină o selecție secretă numai de el știută.

Așadar, în câteva cuvinte: o zi însorită de duminică, de la 11:00-21:00, stat la palavre, cu o porție de mâncare bună și băuturi artizanale, asezonate cu un strat de muzică bună permanentă, servite cu zâmbete în curtea Muzeului Național „George Enescu”. Ne vedem acolo, să încheiem săptămâna cum se cuvine.

Accesul la picnic este gratuit.

Vizita la muzeu va fi de 6 RON. Elevii, studenții, bătrânii vor avea o reducere de 50%.

Un eveniment bike, kid friendly.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.