Picnic sonor în curtea Muzeului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/picnic-sonor-%c3%aen-curtea-muzeului-enescu/

Muzică de pian şi street food. Duminica aceasta ieşim cu toţii în grădina Muzeului Naţional „George Enescu”.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2018

Pe 6 mai, grădina Muzeului Național „George Enescu” își deschide porțile pentru un eveniment cu totul și cu totul special. O duminică lejeră, în grădină, la iarbă verde, cu soare, muzică și multă energie pozitivă.

Picnicul începe matinal la ora 11.00 și are toate ingredientele necesare unei zile perfecte de duminică: grădină verde, soare, vizită în muzeu, muzică și mâncare delicioasă, pentru când îți va fi foame. După ce ți-ai băut cafeaua de la Dose Cafe și ai prins ceva energie, te invităm să faci o vizită în muzeu. Vei avea șansa să descoperi operele artistului, dar și o parte din instrumentele pe care le-a folosit de-a lungul carierei. Bănuim că între timp ți se va face foame de prânz, așa că Simbio va pregăti mâncare ca acasă pentru toată familia, iar Bao Van va aduce o selecție de sandvișuri taiwaneze. Dulcele va fi livrat de Delicii pe roți, iar înghețata artizanală de Puro e Bio. Completăm „coșul de picnic” cu o selecție de cocktailuri unice pregătite de FIX me a drink, cu beri artizanale de la Ground Zero și cidru Clarks.

Ne întoarcem la muzică: într-un loc precum grădina lui Enescu, nu am avut de ales și am adus un ‘connaiseur’ și iubitor de muzică în prezența lui TZUC. El va avea grijă să creeze atmosfera, tranziționând de la wake-up mood până la ultima bere. Și asta nu e tot. Pianistul Cristian Radu îl va întrerupe pe TZUC pentru un moment și va performa în grădină o selecție secretă numai de el știută.

Așadar, în câteva cuvinte: o zi însorită de duminică, de la 11:00-21:00, stat la palavre, cu o porție de mâncare bună și băuturi artizanale, asezonate cu un strat de muzică bună permanentă, servite cu zâmbete în curtea Muzeului Național „George Enescu”. Ne vedem acolo, să încheiem săptămâna cum se cuvine.

Accesul la picnic este gratuit.

Vizita la muzeu va fi de 6 RON. Elevii, studenții, bătrânii vor avea o reducere de 50%.

Un eveniment bike, kid friendly.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.