Picnic urban, pe Bulevardul Schitu Măgureanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/picnic-urban-pe-bulevardul-schitu-magureanu/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, organizează, în perioada 23-24 iunie 2018, pe Bulevardul Schitu Măgureanu, cea de-a doua ediţie a seriei de Pietonale în Cartierul Creativ.

Un articol de Liliana Matei|9 iunie 2018

Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei „Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București, și propus de către Andrei Borțun (The Institute), inițiatorul proiectului Cartierul Creativ.

Bulevardul Schitu Măgureanu va fi deschis publicului în perimetrul cuprins între stăzile Sfântul Constantin și Piața Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea și transformat într-un spațiu ideal pentru un picnic urban.

Zona din vecinătatea Parcului Cișmigiu va fi dedicată pietonilor în intervalul 23-24 iunie. Cei care vor alege să-și petreacă weekendul în Cartierul Creativ se vor bucura de sport în aer liber, zone special amenajate pentru citit și relaxare, activități educative și artistice, atât pentru copii, cât și pentru adulți, completate de o ofertă generoasă de „street food”.

Cei interesați vor putea afla mai multe despre Cartierul Creativ și se vor putea familiariza cu spaţiile și artiștii care activează în perimetrul Cișmigiu-Universitate-Grivița prin intermediul unei instalații digitale special concepută pentru seria de pietonale. În plus, sunt invitați să citească ziarul comunităţii creative din zona Cișmigiului, disponibil gratuit pe toată perioada evenimentului.

Alături de toate acestea, vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție de fotografie semnată de Adi Bulboacă, cu imagini reprezentative din Cartierul Creativ și DJ performances, alături de Chill Dobrică, Marinov și Fid Gheret.

Accesul la evenimentul pietonal este liber, iar activitățile se desfășoară în intervalul orar 10:00 – 22:00. În perioada 22 iunie, ora 16:00, şi 25 iunie, ora 5:00, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul Schitu Măgureanu, între străzile Sfântul Constantin şi Piaţa Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea. Echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Locale se vor afla la dispoziţia conducătorilor auto pentru a le indica rute ocolitoare.

Seria de evenimente pietonale din Cartierul Creativ își propune să demonstreze că valorificarea spațiilor publice prin activități culturale poate duce la creșterea calității vieții în mediul urban. Proiectul revitalizează conceptul de comunitate, regândind felul în care locuitorii orașului se raportează la spațiul public. Astfel contribuie la creșterea coeziunii sociale și la dezvoltarea interesului pentru spațiul public și modul în care acesta ne influențează.

Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.