Picnic urban, pe Bulevardul Schitu Măgureanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/picnic-urban-pe-bulevardul-schitu-magureanu/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, organizează, în perioada 23-24 iunie 2018, pe Bulevardul Schitu Măgureanu, cea de-a doua ediţie a seriei de Pietonale în Cartierul Creativ.

Un articol de Liliana Matei|9 iunie 2018

Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei „Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București, și propus de către Andrei Borțun (The Institute), inițiatorul proiectului Cartierul Creativ.

Bulevardul Schitu Măgureanu va fi deschis publicului în perimetrul cuprins între stăzile Sfântul Constantin și Piața Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea și transformat într-un spațiu ideal pentru un picnic urban.

Zona din vecinătatea Parcului Cișmigiu va fi dedicată pietonilor în intervalul 23-24 iunie. Cei care vor alege să-și petreacă weekendul în Cartierul Creativ se vor bucura de sport în aer liber, zone special amenajate pentru citit și relaxare, activități educative și artistice, atât pentru copii, cât și pentru adulți, completate de o ofertă generoasă de „street food”.

Cei interesați vor putea afla mai multe despre Cartierul Creativ și se vor putea familiariza cu spaţiile și artiștii care activează în perimetrul Cișmigiu-Universitate-Grivița prin intermediul unei instalații digitale special concepută pentru seria de pietonale. În plus, sunt invitați să citească ziarul comunităţii creative din zona Cișmigiului, disponibil gratuit pe toată perioada evenimentului.

Alături de toate acestea, vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție de fotografie semnată de Adi Bulboacă, cu imagini reprezentative din Cartierul Creativ și DJ performances, alături de Chill Dobrică, Marinov și Fid Gheret.

Accesul la evenimentul pietonal este liber, iar activitățile se desfășoară în intervalul orar 10:00 – 22:00. În perioada 22 iunie, ora 16:00, şi 25 iunie, ora 5:00, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul Schitu Măgureanu, între străzile Sfântul Constantin şi Piaţa Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea. Echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Locale se vor afla la dispoziţia conducătorilor auto pentru a le indica rute ocolitoare.

Seria de evenimente pietonale din Cartierul Creativ își propune să demonstreze că valorificarea spațiilor publice prin activități culturale poate duce la creșterea calității vieții în mediul urban. Proiectul revitalizează conceptul de comunitate, regândind felul în care locuitorii orașului se raportează la spațiul public. Astfel contribuie la creșterea coeziunii sociale și la dezvoltarea interesului pentru spațiul public și modul în care acesta ne influențează.

Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.