Picturi ale maeştrilor români, estimate la peste 1 milion de euro, la Licitaţia de Toamnă Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/picturi-ale-maestrilor-romani-estimate-la-peste-1-milion-de-euro-la-licitatia-de-toamna-artmark/

Mai multe capodopere semnate de 100 de maeştri ai picturii româneşti, a căror valoare totală se ridică la peste 1 milion de euro, vor fi prezentate în cadrul Licitaţiei de Toamnă – Mari Maeştri ai Picturii Româneşti, organizată de Artmark pe 31 octombrie. Cu ocazia celei mai importante licitaţii de artă a sezonului, Artmark îi […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Mai multe capodopere semnate de 100 de maeştri ai picturii româneşti, a căror valoare totală se ridică la peste 1 milion de euro, vor fi prezentate în cadrul Licitaţiei de Toamnă – Mari Maeştri ai Picturii Româneşti, organizată de Artmark pe 31 octombrie.

Cu ocazia celei mai importante licitaţii de artă a sezonului, Artmark îi celebrează pe cei mai valoroşi pictori români, ale căror opere domină în prezent topul tranzacţiilor de artă din România. Ediţia din acest an a Licitaţiei de Toamnă prezintă 135 de capodopere semnate de 100 de maeştri ale căror opere au fost vândute în licitaţii publice în perioada anilor 1990 – 2012.

Astfel, nu va lipsi Nicolae Tonitza, deţinătorul recordului pentru cea mai scumpă operă de artă tranzacţionată vreodată pe piaţa românească – pictura „Nud în iatac” (290.000 de euro, Licitaţia de Iarnă Artmark 2011). La această ediţie a Licitaţiei de Toamnă, pictorul va fi prezent cu tabloul „Catrina”, o operă ce o reprezintă pe fiica artistului pozând într-o postură erotică, de micuţă Lolita, amintind de personajele pubere ale lui Balthus, Egon Schiele şi Ernst Ludwig Kirchner. Lucrare unică, de o deosebită valoare, tabloul este evaluatla o suma între 100.000 şi 200.000 de euro.

Tot pe 31 octombrie va fi licitată opera „Natură statică cu flori, carte şi lămâi”, estimată la 10.000 – 16.000 de euro, semnată de Alexandru Ciucurencu, provenind din colecţia filosofului şi poetului Lucian Blaga, achiziţionată de acesta direct din atelierul artistului, cu banii câştigaţi în urma traducerii operei „Faust”.

 

Sursa: Mediafax

25
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Our Sunhi”, penultimul film al prolificului regizor sud-coreean Hong Sang-soo, un răsfățat al marilor festivaluri, a fost premiat în 2013 la Locarno pentru regie și a fost inclus recent de revista franceză Cahiers du Cinema în topul pe 2014.

25
/01
/15

Înscrierile pentru cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", care va avea loc în perioada 3 - 10 octombrie, în Bucureşti, au început, data limită pentru primirea candidaturilor fiind 19 aprilie, anunţă Teatrul Ion Creangă.

24
/01
/15

Tânjesc după o lume în care cronicile de teatru, cum și cele de cinema să aibă utilitatea unui robot de bucătărie perfect funcțional. Să fie simple, ușor de înțeles, fără echivoc.

24
/01
/15

Luni, 26 ianuarie 2015, la ora 23.05, la Radio România Actualităţi, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră: „Cool” de Mihai Ispirescu. Adaptarea radiofonică: Domnica Ţundrea. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuţie: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Rizea, Ion Haiduc, Mircea Constantinescu, Daniela Marcu, Ion Mărgescu.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

23
/01
/15

Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu se numără printre clădirile ce vor fi scoase la vânzare de Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi artistice, alături de monumente precum Castelul Teleki şi Cula Greceanu.

23
/01
/15

Unul dintre cele mai discutate titluri în competiția Oscarurilor din acest an este Whiplash, drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în bateristul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Filmul intră în cinematografele din România pe 6 februarie.

23
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Cu „Boyhood”, probabil cel mai de succes film al său, Richard Linklater readuce cinematograful la origine, reafirmându-i capacitatea unică de a înregistra scurgerea timpului. Este un film despre fiecare din noi, despre vârstele prin care trecem fără a le conştientiza până la capăt.