Pinocchio în 15 școli din zone defavorizate din București și din județele Timiș, Ilfov, Giurgiu și Călărași
https://www.ziarulmetropolis.ro/pinocchio-%c3%aen-15-%c8%99coli-din-zone-defavorizate-din-bucure%c8%99ti-%c8%99i-din-jude%c8%9bele-timi%c8%99-ilfov-giurgiu-%c8%99i-c%c4%83l%c4%83ra%c8%99i/

Din 16 ianuarie 2019 artiştii Asociaţiei CREAS au mers în 16 şcoli din zone defavorizate din punct de vedere al accesului la evenimente culturale şi au susţinut reprezentaţii ale spectacolului Pinocchio, spectacol de teatru de teatru de păpuşi, în cadrul proiectului Pinocchio merge la şcoală.

Un articol de Petre Ivan|25 Februarie 2019

După fiecare reprezentație, elevii au participat la un atelier de Teatru Forum, în care, împreună cu cei trei actori, au analizat situațiile prin care a trecut protagonistul spectacolului și au încercat să corecteze traseul acestuia. După atelier, cei trei actori au reluat spectacolul dintr-un punct cheie, iar Pinocchio, de această dată, a răspuns tentațiilor așa cum a fost sfătuit de către elevii spectatori.

În paralel, au fost organizate două ateliere de Educație prin Teatru dedicate cadrelor didactice. Profesorii au învățat de la lect. univ. dr. Dana Rotaru ( profesor în cadrul UNATC București), jocuri și tehnici specifice teatrului, pe care aceștia le pot aplica în cadrul cursurilor predate. Acestea au rolul de a ajuta la dezvoltarea personală a elevilor, la o mai bună înțelegere a lecturilor de la clase și nu în ultimul rând, la creșterea afectivității față de școală.

Proiectul are ca scop combaterea abandonului școlar și este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Numărul total de beneficiari direcți ai proiectului a fost de 1658 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani din cele 16 școli implicate în proiect, 34 de cadre didactice participante la atelierele de teatru în educație organizate în cadrul proiectului la Lugoj și la București și aproximativ 1500 de familii ale elevilor vizați de proiect.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

10
/10
/19

Pe 9 octombrie 1967, Ernesto Guevara, supranumit „El Che”, a fost asasinat în Bolivia. Argentinianul a fost unul dintre liderii revoluției comuniste cubaneze. O jumătate de secol mai târziu, mitul Guevara încă rezistă. Cum și de ce?

10
/10
/19

Eveniment Alexandru Darie (1959 – 2019), având ca punct de plecare ultimele două apariţii editoriale ale Editurei Nemira dedicate acestuia: „Alexandru Darie – spectacole de poveste” de Doina Papp și albumul de fotografie „Coriolanus – un spectacol de Alexandru Darie” semnat de Mihaela Marin. Lumea teatrului se află încă în doliu după dispariția dintre noi a regizorului Alexandru Darie. Acest eveniment propus de Festivalul Național de Teatru a fost gândit încă din timpul vieții sale. În 25 octombrie se împlinește un an de la premiera spectacolului „Coriolanus” de William Shakespeare, producție a Teatrului Bulandra, găzduită de FNT 2018.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 83112345...102030...Last »