Pinocchio în 15 școli din zone defavorizate din București și din județele Timiș, Ilfov, Giurgiu și Călărași
https://www.ziarulmetropolis.ro/pinocchio-%c3%aen-15-%c8%99coli-din-zone-defavorizate-din-bucure%c8%99ti-%c8%99i-din-jude%c8%9bele-timi%c8%99-ilfov-giurgiu-%c8%99i-c%c4%83l%c4%83ra%c8%99i/

Din 16 ianuarie 2019 artiştii Asociaţiei CREAS au mers în 16 şcoli din zone defavorizate din punct de vedere al accesului la evenimente culturale şi au susţinut reprezentaţii ale spectacolului Pinocchio, spectacol de teatru de teatru de păpuşi, în cadrul proiectului Pinocchio merge la şcoală.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2019

După fiecare reprezentație, elevii au participat la un atelier de Teatru Forum, în care, împreună cu cei trei actori, au analizat situațiile prin care a trecut protagonistul spectacolului și au încercat să corecteze traseul acestuia. După atelier, cei trei actori au reluat spectacolul dintr-un punct cheie, iar Pinocchio, de această dată, a răspuns tentațiilor așa cum a fost sfătuit de către elevii spectatori.

În paralel, au fost organizate două ateliere de Educație prin Teatru dedicate cadrelor didactice. Profesorii au învățat de la lect. univ. dr. Dana Rotaru ( profesor în cadrul UNATC București), jocuri și tehnici specifice teatrului, pe care aceștia le pot aplica în cadrul cursurilor predate. Acestea au rolul de a ajuta la dezvoltarea personală a elevilor, la o mai bună înțelegere a lecturilor de la clase și nu în ultimul rând, la creșterea afectivității față de școală.

Proiectul are ca scop combaterea abandonului școlar și este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Numărul total de beneficiari direcți ai proiectului a fost de 1658 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani din cele 16 școli implicate în proiect, 34 de cadre didactice participante la atelierele de teatru în educație organizate în cadrul proiectului la Lugoj și la București și aproximativ 1500 de familii ale elevilor vizați de proiect.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

Page 1 of 88912345...102030...Last »