Pinocchio în 15 școli din zone defavorizate din București și din județele Timiș, Ilfov, Giurgiu și Călărași
https://www.ziarulmetropolis.ro/pinocchio-%c3%aen-15-%c8%99coli-din-zone-defavorizate-din-bucure%c8%99ti-%c8%99i-din-jude%c8%9bele-timi%c8%99-ilfov-giurgiu-%c8%99i-c%c4%83l%c4%83ra%c8%99i/

Din 16 ianuarie 2019 artiştii Asociaţiei CREAS au mers în 16 şcoli din zone defavorizate din punct de vedere al accesului la evenimente culturale şi au susţinut reprezentaţii ale spectacolului Pinocchio, spectacol de teatru de teatru de păpuşi, în cadrul proiectului Pinocchio merge la şcoală.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2019

După fiecare reprezentație, elevii au participat la un atelier de Teatru Forum, în care, împreună cu cei trei actori, au analizat situațiile prin care a trecut protagonistul spectacolului și au încercat să corecteze traseul acestuia. După atelier, cei trei actori au reluat spectacolul dintr-un punct cheie, iar Pinocchio, de această dată, a răspuns tentațiilor așa cum a fost sfătuit de către elevii spectatori.

În paralel, au fost organizate două ateliere de Educație prin Teatru dedicate cadrelor didactice. Profesorii au învățat de la lect. univ. dr. Dana Rotaru ( profesor în cadrul UNATC București), jocuri și tehnici specifice teatrului, pe care aceștia le pot aplica în cadrul cursurilor predate. Acestea au rolul de a ajuta la dezvoltarea personală a elevilor, la o mai bună înțelegere a lecturilor de la clase și nu în ultimul rând, la creșterea afectivității față de școală.

Proiectul are ca scop combaterea abandonului școlar și este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Numărul total de beneficiari direcți ai proiectului a fost de 1658 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani din cele 16 școli implicate în proiect, 34 de cadre didactice participante la atelierele de teatru în educație organizate în cadrul proiectului la Lugoj și la București și aproximativ 1500 de familii ale elevilor vizați de proiect.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.