Pinocchio în 15 școli din zone defavorizate din București și din județele Timiș, Ilfov, Giurgiu și Călărași
https://www.ziarulmetropolis.ro/pinocchio-%c3%aen-15-%c8%99coli-din-zone-defavorizate-din-bucure%c8%99ti-%c8%99i-din-jude%c8%9bele-timi%c8%99-ilfov-giurgiu-%c8%99i-c%c4%83l%c4%83ra%c8%99i/

Din 16 ianuarie 2019 artiştii Asociaţiei CREAS au mers în 16 şcoli din zone defavorizate din punct de vedere al accesului la evenimente culturale şi au susţinut reprezentaţii ale spectacolului Pinocchio, spectacol de teatru de teatru de păpuşi, în cadrul proiectului Pinocchio merge la şcoală.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2019

După fiecare reprezentație, elevii au participat la un atelier de Teatru Forum, în care, împreună cu cei trei actori, au analizat situațiile prin care a trecut protagonistul spectacolului și au încercat să corecteze traseul acestuia. După atelier, cei trei actori au reluat spectacolul dintr-un punct cheie, iar Pinocchio, de această dată, a răspuns tentațiilor așa cum a fost sfătuit de către elevii spectatori.

În paralel, au fost organizate două ateliere de Educație prin Teatru dedicate cadrelor didactice. Profesorii au învățat de la lect. univ. dr. Dana Rotaru ( profesor în cadrul UNATC București), jocuri și tehnici specifice teatrului, pe care aceștia le pot aplica în cadrul cursurilor predate. Acestea au rolul de a ajuta la dezvoltarea personală a elevilor, la o mai bună înțelegere a lecturilor de la clase și nu în ultimul rând, la creșterea afectivității față de școală.

Proiectul are ca scop combaterea abandonului școlar și este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Numărul total de beneficiari direcți ai proiectului a fost de 1658 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani din cele 16 școli implicate în proiect, 34 de cadre didactice participante la atelierele de teatru în educație organizate în cadrul proiectului la Lugoj și la București și aproximativ 1500 de familii ale elevilor vizați de proiect.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

04
/10
/15

Un grup de artiști din domenii diferite vă prezintă lansarea EXOD 2.0 #jocdesocietate – o instalație performativ-documentară despre situația mamelor românce plecate la muncă în Italia.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

02
/10
/15

Azi începe ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, eveniment ce durează 10 zile: peste 30 de spectacole de teatru independent în peste 10 spații de teatru independent din București, la TNB, Odeon sau Centrul Dansului. 

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

02
/10
/15

Frumoasă, răsfățată și bogată, Marthe Richer își împărțea timpul între frecventarea saloanelor epocii, terenul de sport și cel de aviație aviație, în Parisul din vremea Belle Époque. Crezând că-și poate salva frații, acceptă să devină spion dublu după moartea pe front a soțului său, în Primul Război Mondial.

02
/10
/15

La aproape cincisprezece ani de la succesul romanului Simion Liftnicul, Petru Cimpoeşu, unul dintre prozatorii de primă linie ai ultimilor ani, ne face cunoştinţă cu Celălalt Simion, într-o poveste plină de surprize şi umor. Romanul a apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom şi este disponibil din această săptămînă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

01
/10
/15

ION STRATAN (1955-2005), unul dintre cei mai importanţi poeţi „optzecişti“, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Prieten cu Nichita Stănescu şi considerat drept cel mai important continuator al acestuia, Stratan a fost , de asemenea, “cel mai distins poet al Cenaclului de Luni la o vreme când ceilalți optzecisti încă își pregăteau ucenicia”.