Pinocchio încheie un maraton cu 67 de evenimente organizate în luna iunie, la Teatrul „Gong”
https://www.ziarulmetropolis.ro/pinocchio-incheie-un-maraton-cu-67-de-evenimente-organizate-in-luna-iunie-la-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă în acest final de săptămână spectacolul „Aventurile lui Pinocchio”. Producţia va fi prezentată atât în limba germană, cât şi în limba română.

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2021

„Suntem absolut bucuroși că putem aduce atâta bucurie în orașul nostru! Agenda lunii iunie cuprinde 42 de reprezentații pentru copii, dintre care 3 în premieră la Sibiu, 19 ateliere pentru copii și adolescenți, dar și alte 6 evenimente speciale organizate atât pentru publicul larg, cât și în circuit închis pentru școli, grădinițe și alte categorii speciale. Iată cum un teatru mic, cu resurse limitate și restrânse în acest an dificil, reușește să facă performanță la nivel național. Prin programul prezentat împreună cu publicul nostru entuziasmat reușim să facem din acest oraș un loc mai bun în care să trăim! Iar din acest motiv, vreau să le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Cei mici vor putea redescoperi poveste lui Pinocchio într-o reprezentație în germană joi, 24 iunie, de la ora 18:00, precum și în limba română vineri, 25 iunie, ora 18:00, sâmbătă, 26 iunie, orele 11:00 și 18:00 și duminică, 27 iunie, de la ora 11:00. Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. Povestea este completată de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu asupra copiilor, îndemnându-i să fie buni și ascultători. Acesta este mesajul principal transmis și prin spectacolul Teatrului Gong, pus în scenă încă din anul 2000, în regia lui Lilly Krauss-Kalmár, după fermecătorul text al scriitorului italian Carlo Collodi. Spectacolul de la Sibiu are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Monica Baldea, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea și Hansel Andrei.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.