Pippo Delbono, Peter Stein, Thomas Ostermeier și alte personalități, la conferințele FITS online
https://www.ziarulmetropolis.ro/pippo-delbono-peter-stein-thomas-ostermeier-si-alte-personalitati-la-conferintele-fits-online/

Tradiţia conferinţelor din Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) continuă online, cu o serie de întâlniri cu Denis O’Hare, Akram Khan, Pippo Delbono, Peter Stein, Luk Perceval, Krzysztof Warlikowski, Thomas Ostermeier, Emmanuel Demarcy Mota, Declan Donnellan, Nick Ormerod şi Robert Wilson.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2020

Vineri, 12 iunie, la începutul seriei de conferinţe FITS, a fost coregrafa Sasha Waltz în dialog cu Octavian Saiu, iar sâmbătă Cătălin Ștefănescu a moderat întâlnirea cu soprana Angela Gheorghiu.

Produse şi realizate special pentru ediţia din acest an a festivalului, cele 12 conferinţe din cadrul FITS 2020 sunt moderate de Octavian Saiu – profesor, cercetător şi critic de teatru, Cătălin Ştefănescu – jurnalist şi George Banu – critic de teatru.

Atât conferinţele, cât şi toate spectacolele şi evenimentele din cadrul ediţiei speciale FITS online pot fi urmărite gratuit pe site-ul festivalului, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube FITS.0  .

Programul conferințelor:

Luni, 15 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Akram Khan

Luni, 15 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Pippo Delbono  (foto)

Marţi, 16 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Peter Stein

Marţi, 16 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Luk Perceval

Miercuri, 17 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Krzysztof Warlikowski

Joi, 18 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Thomas Ostermeier

Vineri, 19 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Emmanuel Demarcy Mota

Sâmbătă, 20 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Declan Donnellan Şi Nick Ormerod

Duminică, 21 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Robert Wilson

Ediţia specială online a Festivalului Internaţioal de Teatru de la Sibiu este organizată de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanţator al evenimentului.

25
/07
/21

CRONICĂ DE FILM „Censor” (2021), proiectat în secţiunea Lună Plină de la TIFF, este un horror britanic de debut al unei regizoare din Ţara Galilor, Prano Bailey-Bond. Şi are prospeţimea unui prim film care anunţă o autoare demnă de umărit.

23
/07
/21

Adevărurile stau dincolo de definiții, de suprafețe, de prezențe. Iar prezențele funcționează diferit: arată sau ascund. La fel e și în cazul actorilor și al actrițelor.

23
/07
/21

Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21:30, filmul care deschide cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania la Cluj-Napoca se va vedea și pe marele ecran din capitală. Bucureștiul se află pe lista celor 20 de localități din țară în care TIFF va proiecta simultan comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020). Filmul va rula în aer liber, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău.

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

23
/07
/21

La 200 de ani de la nașterea scriitorului Feodor Mihailovici Dostoievski, Compania independentă Arte-Factum dedică Laboratorul de introspecție teatrală romanului ”Crimă și pedeapsă”: #dosztoievskij b@r/reopening, spectacolul regizorului Levente Kocsárdi, inspirat de capodopera dostoievskiană, va avea premiera indoor în 28 și 29 iulie 2021, de la ora 20:00, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (Timișoara, str. E. Ungureanu 1).

23
/07
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influențează viața adolescenților și relațiile lor cu ceilalți, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe și tulburările alimentare.

23
/07
/21

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.

22
/07
/21

Luni, 19 iulie, la Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București a avut loc ediția cu numărul 29 a Galei Premiilor UNITER. Amfitrionul Galei a fost Ion Caramitru, președintele UNITER, regia spectacolului a fost semnată de Bobi Pricop, iar scenografia, Irina Moscu.

22
/07
/21

LAND, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actrițe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival 2021, va deschide cea de-a 18-a ediție a ANONIMUL IIFF. QUO VADIS, AIDA?, o producție cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic (Bosnia – Herțegovina) și nominalizată la Oscar la categoria Cel mai bun film străin, va rula în afara competiției. Festivalul are loc între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

22
/07
/21

La cea de-a 16-a ediție a Festivalului de Teatru Ideo Ideis, 200 de adolescenți din 9 orașe din România se vor întâlni cu mentori și traineri pentru un dialog între generații, care va cuprinde întâlniri de tip artist talk și mentorat pentru spectacolele de teatru tânăr puse în scenă de liceenii înscriși în festival.