Pippo Delbono, Peter Stein, Thomas Ostermeier și alte personalități, la conferințele FITS online
https://www.ziarulmetropolis.ro/pippo-delbono-peter-stein-thomas-ostermeier-si-alte-personalitati-la-conferintele-fits-online/

Tradiţia conferinţelor din Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) continuă online, cu o serie de întâlniri cu Denis O’Hare, Akram Khan, Pippo Delbono, Peter Stein, Luk Perceval, Krzysztof Warlikowski, Thomas Ostermeier, Emmanuel Demarcy Mota, Declan Donnellan, Nick Ormerod şi Robert Wilson.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2020

Vineri, 12 iunie, la începutul seriei de conferinţe FITS, a fost coregrafa Sasha Waltz în dialog cu Octavian Saiu, iar sâmbătă Cătălin Ștefănescu a moderat întâlnirea cu soprana Angela Gheorghiu.

Produse şi realizate special pentru ediţia din acest an a festivalului, cele 12 conferinţe din cadrul FITS 2020 sunt moderate de Octavian Saiu – profesor, cercetător şi critic de teatru, Cătălin Ştefănescu – jurnalist şi George Banu – critic de teatru.

Atât conferinţele, cât şi toate spectacolele şi evenimentele din cadrul ediţiei speciale FITS online pot fi urmărite gratuit pe site-ul festivalului, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube FITS.0  .

Programul conferințelor:

Luni, 15 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Akram Khan

Luni, 15 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Pippo Delbono  (foto)

Marţi, 16 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Peter Stein

Marţi, 16 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Luk Perceval

Miercuri, 17 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Krzysztof Warlikowski

Joi, 18 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Thomas Ostermeier

Vineri, 19 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Emmanuel Demarcy Mota

Sâmbătă, 20 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Declan Donnellan Şi Nick Ormerod

Duminică, 21 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Robert Wilson

Ediţia specială online a Festivalului Internaţioal de Teatru de la Sibiu este organizată de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanţator al evenimentului.

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Din juriul de concurs al GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 23-a, fac parte: ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV, IOANA BOGĂŢAN – actriţă, SILVIA GHIAȚĂ – producător TV, ANDREI și ANDREEA GROSU – regizori, ILEANA LUCACIU – critic de teatru.

11
/08
/20

Teatrul Mic anunță programarea primelor spectacole în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale ce se va desfășura pe scena Teatrului de Vară Herăstrău, începând cu luna august, bineînțeles, respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

Pagina 1 din 90612345...102030...Ultima »