Pippo Delbono, Peter Stein, Thomas Ostermeier și alte personalități, la conferințele FITS online
https://www.ziarulmetropolis.ro/pippo-delbono-peter-stein-thomas-ostermeier-si-alte-personalitati-la-conferintele-fits-online/

Tradiţia conferinţelor din Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) continuă online, cu o serie de întâlniri cu Denis O’Hare, Akram Khan, Pippo Delbono, Peter Stein, Luk Perceval, Krzysztof Warlikowski, Thomas Ostermeier, Emmanuel Demarcy Mota, Declan Donnellan, Nick Ormerod şi Robert Wilson.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2020

Vineri, 12 iunie, la începutul seriei de conferinţe FITS, a fost coregrafa Sasha Waltz în dialog cu Octavian Saiu, iar sâmbătă Cătălin Ștefănescu a moderat întâlnirea cu soprana Angela Gheorghiu.

Produse şi realizate special pentru ediţia din acest an a festivalului, cele 12 conferinţe din cadrul FITS 2020 sunt moderate de Octavian Saiu – profesor, cercetător şi critic de teatru, Cătălin Ştefănescu – jurnalist şi George Banu – critic de teatru.

Atât conferinţele, cât şi toate spectacolele şi evenimentele din cadrul ediţiei speciale FITS online pot fi urmărite gratuit pe site-ul festivalului, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube FITS.0  .

Programul conferințelor:

Luni, 15 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Akram Khan

Luni, 15 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Pippo Delbono  (foto)

Marţi, 16 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Peter Stein

Marţi, 16 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Luk Perceval

Miercuri, 17 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Krzysztof Warlikowski

Joi, 18 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Thomas Ostermeier

Vineri, 19 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Emmanuel Demarcy Mota

Sâmbătă, 20 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Declan Donnellan Şi Nick Ormerod

Duminică, 21 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Robert Wilson

Ediţia specială online a Festivalului Internaţioal de Teatru de la Sibiu este organizată de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanţator al evenimentului.

27
/07
/24

Vanner Collective anunță proiectul artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, reunind sub umbrela empatiei și inclusivității o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.

25
/07
/24

În weekendul 27-28 iulie, programul artistic „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” propune bucureștenilor și turiștilor concerte live, spectacole de acrobații, activități creative și concursuri menite să aducă un plus de energie și efervescență pe Calea Victoriei.

25
/07
/24

Accesul la ce era dincolo de masca timidă, uneori chiar veselă, purtată de fata blondă numită Sarah Kane, care credea în alt fel de teatru, este imposibil. Dar cuvintele care o definesc cel mai bine rămân acestea: „să faci din disperare ceva frumos”.

25
/07
/24

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix Festival s-a încheiat pe 26 februarie cu un concert la București, după opt zile de concerte și evenimente sold out la Iași. Vara anului 2024 aduce un nou proiect semnat de organizatori: Classix Lab - desfășurat între 26 iulie și 1 august la Iași, Suceava și Vatra Dornei.

23
/07
/24

Hermetica este o denumire generică pentru un ansamblu variat de texte cu alură filosofico-religioasă, compuse într-o perioadă relativ întinsă (secolele III î.d.H. - III d.H.).

22
/07
/24

Ce credea pictorul însuși despre tablourile sale? Că seninătatea atemporală pe care o degaja e departe de misterul la care a vrut să ajungă, că cenzura rațiunii orientează pensula altfel decât ar fi mișcat-o imaginația singură.

22
/07
/24

În fiecare joi, între 25 iulie și 03 octombrie, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) publicul este așteptat pentru o experiență de cinema unică: programul de filme rare în aer liber CINEVARA se întoarce pentru a 6-a ediție.

17
/07
/24

Inteligența Artificială își face simțită prezența în toate aspectele și domeniile vieții contemporane. De exemplu, un nou serviciu de monitorizare bazat pe inteligență artificială (AI) va proteja atleții și oficialii de abuzurile online, atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice, ce au loc în Paris, între 26 iulie-11 august 2024.