„Please, no photos”- expozitie de fotografie Angelika Platen, la Muzeul National de Arta Contemporana
https://www.ziarulmetropolis.ro/please-no-photos-expozitie-de-fotografie-angelika-platen-la-muzeul-national-de-arta-contemporana/

O amplă expoziţie de fotografie a Angelikăi Platen, intitulată „Please, no photos – Patru decenii de portrete ale artiştilor”, se va deschide, miercuri, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), informează, luni, Ambasada Germaniei la Bucureşti.   Organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în cooperare cu MNAC, expoziţia reuneşte 150 de portrete, realizate de cunoscuta […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

O amplă expoziţie de fotografie a Angelikăi Platen, intitulată „Please, no photos – Patru decenii de portrete ale artiştilor”, se va deschide, miercuri, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), informează, luni, Ambasada Germaniei la Bucureşti.

 

Organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în cooperare cu MNAC, expoziţia reuneşte 150 de portrete, realizate de cunoscuta artistă-fotograf. Vernisajul se va desfăşura în prezenţa artistei şi a ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Andreas von Mettenheim.

Expoziţia va putea fi vizitată până la 13 ianuarie 2013.

Denumită Prietena artiştilor – Angelika Platen îşi începe cariera în anii ’60, după studiul fotografiei la Facultatea de Arte plastice din Hamburg. Artista a reuşit să familiarizeze publicul internaţional cu chipurile din spatele operelor de artă, stând mărturie în acest sens peste 1.500 de portrete de artişti arhivate în patrimoniul cultural prusac (Bildarchiv Preußischer Kulturbesitz BPK) de la Belin.

Acestea au fost realizate în ateliere şi galerii, la ediţiile dokumenta de la Kassel, la Bienala de la Veneţia şi Lyon, în muzee sau târguri de artă de la Basel, Berlin, Chicago, Koln şi Paris. Cei mai bine cotaţi artişti contemporani ca Andy Warhol, Henry Moore şi Man Ray, Joseph Beuys, Sigmar Polke, Robert Rauschenberg, Gerhard Richter, dar şi „living sculptures” Gilbert şi George – sunt doar câteva nume din galeria de portrete cu care Angelika Platen îşi prezintă opera.

După 25 de ani de activitate în domeniul automobilistic, Angelika Platen revine din 1998 la prima sa pasiune, fotografia alb-negru, reluând portretele tinerilor artişti de atunci, dar explorând şi zona foarte proaspătă a artei contemporane. Apar astfel portretele artiştilor: Jeff Koons şi Jonathan Meese, Christian Boltanski şi Sylvie Fleury pe care le expune la Galeria Naţională de la Berlin, Muzeul de Artă Modernă de la Frankfurt, Galeria de Artă din Praga, în muzee din Hamburg, Bologna, Barcelona, la Goethe-Institut de la Paris şi Washington.

 

Sursa: Agerpres

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare creștină, am văzut cel mai frumos sincer şi curat spectacol de Crăciun adresat copiilor şi părinţilor, la ARCUB, sala Gabroveni, pus în scenă sub umbrela Companiei Passe-Partout Dan Puric, „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, în regia Alexandrei Neacșu, într-o sală plină cu pitici, mămici, bunici, tătici.

23
/12
/15

Un episod din serialul de desene animate rusesc "Mașa și Mișka", de mare succes în toată lumea, care povestește aventurile unei fetițe și ale unui urs, a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit "Mașa-Kașa", fetița descurcăreață pregătește cașă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Actorii pleacă prea repede, indiferent care le este vârsta biologică... 37 de ani în Teatrul Mic, filme, spectacole pentru televiziune, căldură, generozitate, iubire pentru meserie și pentru familie. Sorin Medeleni a încetat din viață într-o duminică. Casa de Producție TVR vă propune să îl revedeți pe Sorin Medeleni în spectacolul „Bătrâna și hoțul”, miercuri, 23 decembrie, de la ora 9.30, pe TVR2.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

În vremea în care în satele de pe malul Argeșului, portocalele și bananele erau semn clar că se sfârșește anul, curentul electric era un adevărat lux, la fel ca și pâinea, iar o noapte de program TV reprezenta un miracol, oamenii încă erau legați cu fire nevăzute de obiceiuri străvechi. Și ce obicei putea fi mai de căpătâi în acea perioadă de mare puținătate a hranei decât tăiatul porcului.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.