„PO’ARTA“ este lucrarea care a câştigat marele premiu la secţiunea Design/Design de obiect la Anuala de Arhitectură – Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/poarta-este-lucrarea-care-a-castigat-marele-premiu-la-sectiunea-designdesign-de-obiect-la-anuala-de-arhitectura-bucuresti-2013/

Departamentul de Arhitectură şi Design al companiei Regatta Real Estate, reprezentat de arhitectul Robert Zotescu, a fost desemnat câştigătorul secţiunii Design/Design de obiect în cadrul Galei de Premiere.

Un articol de Andrada Văsii|7 iulie 2013

Departamentul de Arhitectură şi Design al companiei Regatta Real Estate, reprezentat de arhitectul Robert Zotescu, a fost desemnat câştigătorul secţiunii Design/Design de obiect în cadrul Galei de Premiere a celui mai aşteptat eveniment de profil din capitală, care a avut loc la Sala Dalles.

Aflată la cea de-a XI-a ediţie, Anuala de Arhitectură-Bucureşti a reunit, în jurul temei actuale „Global/Local”, un număr de peste 30 de proiecte de arhitectură, din dorinţa de a exprima tendinţele europene de revenire la moştenirea culturală specifică fiecărei ţări.

15 proiecte

Nominalizată în secţiunea Design/Design de obiect, „PO’ARTA” a fost realizată pentru clientul Rotenberg-Uzunov, galeria de artă din Str. Constantin Esarcu nr.1 şi a surclasat, prin unicitate şi creativitate, toate celelalte 14 proiecte concurente.

Concepută şi proiectată special pentru a răspunde celor trei cerinţe majore ale clientului, de asigurare a siguranţei galeriei, de a fi o pergolă şi în acelaşi timp o reclamă, lucrarea are la baza un mecanism acţionat automat care, în ipostaze diferite, îndeplineşte aceste funcţii multiple.

Design urban

„PO’ARTA” este un element de design urban menit să creeze un accent vizual în contextul zonei istorice din capitală în care este amplasată, dar care este, în acelaşi timp, funcţională şi reflectă lucrările de sculptură care se regăsesc în Galerie”.

Premiul mă bucură și mă onorează în egală măsură. Aș dori să mulţumesc clientului, întrucât fără viziunea şi curajul său de a accepta o asemenea idee originală proiectul nu ar fi avut aceeaşi însemnătate.

Robert Zotescu,
arhitect

O viziune integrată

Serviciile diviziei de Arhitectură şi Design din cadrul companiei Regatta au apărut ca urmare a necesităţii unei viziuni integrate a spaţiului în care trăim.

Încă de la prima întâlnire cu Robert Zotescu, am recunoscut în el o valoare autentică şi sunt mândru că împreună am reuşit să clădim bazele Departamentului de Arhitectură şi Design din cadrul Regatta, divizie care capată o amploare din ce în ce mai mare.

Eduard Mircea Uzunov,
preşedintele Regatta Real Estate

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism.ro

11
/05
/22

Ajuns la a 9-a ediție, Art Safari va expune lucrări de artă valoroase de Picasso, Dali, dar și artă de patrimoniu semnată de Theodor Aman. Tot în cadrul acestei ediții, publicul va avea șansa să vadă o expoziție dedicată artistului-fenomen de secol XX și creator al primelor construcții moderniste din Bucureștiul interbelic - Marcel Iancu. De asemenea, expoziția celebrei fotografe Barbara Klemm va dezvălui fotografii-document cu Germania de Vest și de Est înainte de unificare, dar și cu România comunistă, iar unul dintre starurile artei românești contemporane, Irina Dragomir, va avea propria expoziție la Art Safari.

11
/05
/22

Instalația interactivă Explorers of the Multiverse este realizată de studioul de artă și tehnologie H3, în parteneriat cu IQOS, și propune o experiență multisenzorială imersivă, prin care vizitatorii sunt invitați la un proces de autocunoaștere, atât din perspectiva proprie, cât și prin ochii celorlalți. Instalația poate fi vizitată în cadrul Romanian Design Week, la Combinatul Fondului Plastic din București, strada Băiculești nr. 29, în perioada 13-22 mai. Romanian Design Week, ediția a zecea, este locul în care comunitățile creative și culturale își dau întâlnire, iar vizitatorii pot descoperi cele mai recente expoziții și instalații multidisciplinare.

11
/05
/22

Într-un moment în care curatorul nu este doar inițiatorul unei expoziții, ci un exponent al unor modele de practică creativă și un liant al comunităților artistice în mișcare, Bega Art Prize încearcă să răspundă contextului prin selectarea unui curator care a demonstrat atât implicare reală, cât și viziune. Ediția a patra o are laureată pe Diana Marincu, caracterizată de pasiune, curiozitate și inteligență. Laureații edițiilor precedente ale Bega Art Prize au fost: 2019 | Anca Verona Mihuleț ; 2020 | Sandra Demetrescu ; 2021 | Cosmin Costinaș.

09
/05
/22

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Pentru Uniunea Europeană, această zi, sărbătorită pe 9 mai, este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman, considerată a fi piatra de temelie a UE. Cu această ocazie, Institutul Cultural Român, prin reprezentanțele sale în străinătate, va organiza o serie de spectacole, concerte, proiecții de film și expoziții.

06
/05
/22

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei continuă cu un nou proiect expozițional. După „Identități Fragile” (2021), Muzeul Pandemiei va ilustra drama violenței domestice (re)simțite individual de către femeile din România. „De ce mai stai cu el!?” se va deschide pentru vizitatori în data de 6 mai, începând cu ora 12.00, la sediul ARCUB, Hanul Gabroveni.

03
/05
/22

Art Safari, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, va oferi publicului, în cadrul celei de-a 9-a ediții (12 mai-7 august 2022), o expoziție semnată de artistul aflat în centrul celei mai mari mișcări de avangardă în România și Israel și, totodată, creatorul primei construcții moderniste din Bucureștiul anilor ’20: Marcel Iancu.

02
/05
/22

Consulatul General al României din Torino și IUSE – Institutul Universitar de Studii Europene, în colaborare cu Accademia di Romania și cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 29 aprilie – 10 mai 2022 expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor - Un proiect de antropologie vizuală”.

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.