„PO’ARTA“ este lucrarea care a câştigat marele premiu la secţiunea Design/Design de obiect la Anuala de Arhitectură – Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/poarta-este-lucrarea-care-a-castigat-marele-premiu-la-sectiunea-designdesign-de-obiect-la-anuala-de-arhitectura-bucuresti-2013/

Departamentul de Arhitectură şi Design al companiei Regatta Real Estate, reprezentat de arhitectul Robert Zotescu, a fost desemnat câştigătorul secţiunii Design/Design de obiect în cadrul Galei de Premiere.

Un articol de Andrada Văsii|7 iulie 2013

Departamentul de Arhitectură şi Design al companiei Regatta Real Estate, reprezentat de arhitectul Robert Zotescu, a fost desemnat câştigătorul secţiunii Design/Design de obiect în cadrul Galei de Premiere a celui mai aşteptat eveniment de profil din capitală, care a avut loc la Sala Dalles.

Aflată la cea de-a XI-a ediţie, Anuala de Arhitectură-Bucureşti a reunit, în jurul temei actuale „Global/Local”, un număr de peste 30 de proiecte de arhitectură, din dorinţa de a exprima tendinţele europene de revenire la moştenirea culturală specifică fiecărei ţări.

15 proiecte

Nominalizată în secţiunea Design/Design de obiect, „PO’ARTA” a fost realizată pentru clientul Rotenberg-Uzunov, galeria de artă din Str. Constantin Esarcu nr.1 şi a surclasat, prin unicitate şi creativitate, toate celelalte 14 proiecte concurente.

Concepută şi proiectată special pentru a răspunde celor trei cerinţe majore ale clientului, de asigurare a siguranţei galeriei, de a fi o pergolă şi în acelaşi timp o reclamă, lucrarea are la baza un mecanism acţionat automat care, în ipostaze diferite, îndeplineşte aceste funcţii multiple.

Design urban

„PO’ARTA” este un element de design urban menit să creeze un accent vizual în contextul zonei istorice din capitală în care este amplasată, dar care este, în acelaşi timp, funcţională şi reflectă lucrările de sculptură care se regăsesc în Galerie”.

Premiul mă bucură și mă onorează în egală măsură. Aș dori să mulţumesc clientului, întrucât fără viziunea şi curajul său de a accepta o asemenea idee originală proiectul nu ar fi avut aceeaşi însemnătate.

Robert Zotescu,
arhitect

O viziune integrată

Serviciile diviziei de Arhitectură şi Design din cadrul companiei Regatta au apărut ca urmare a necesităţii unei viziuni integrate a spaţiului în care trăim.

Încă de la prima întâlnire cu Robert Zotescu, am recunoscut în el o valoare autentică şi sunt mândru că împreună am reuşit să clădim bazele Departamentului de Arhitectură şi Design din cadrul Regatta, divizie care capată o amploare din ce în ce mai mare.

Eduard Mircea Uzunov,
preşedintele Regatta Real Estate

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism.ro

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.