Podu’ lui Horaţiu Mălăele, deschide Fest pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/podu-lui-horatiu-malaele-deschide-fest-pe-lipscani/

Prima ediţie a evenimentului Fest pe Lipscani îşi deschide porţile pe 12 septembrie, de la ora 20.00, cu spectacolul „Podu'”, adaptat după „Podul sinucigaşilor”, de Paul Ioachim, şi regizat de Horaţiu Mălăele.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2014

Spectacolul „Podu'” aduce în faţa publicului o temă mai puţin abordată în trecut: sinuciderea.

Spectatorii urmăresc, timp de o oră şi jumătate, un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit, rol jucat de George Ivaşcu, şi o artistă – Meda Victor – „stau la coadă în faţa morţii”, notează Mediafax.

Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care îşi povestesc propriile drame, nu se concretizează, pentru că, de fapt, nici unul dintre ei nu vrea să moară cu adevărat. Este de fapt esenţa piesei, care îl face pe spectator să plece spre casă cu ideea că există întotdeauna speranţa şi motivaţia pentru care viaţa merită să fie trăită.

Horaţiu Mălăele, 40 de ani de carieră

Horaţiu Mălăele sărbătoreşte 40 de ani de carieră la prima ediţie Fest pe Lipscani. Manifestarea culturală va avea loc în perioada 12 – 21 septembrie, la Sala Mare a

Horaţiu Mălăele

Horaţiu Mălăele

Teatrului de pe Lipscani din Bucureşti şi se va concretiza în forma unui maraton teatral inedit şi unic, ce va include 10 spectacole şi două proiecţii care îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe cunoscutul artist român.

Astfel, la Fest pe Lipscani, publicul va avea posibilitatea să vadă şi spectacolele: „Măscăriciul” (13 septembrie, de la ora 20.00), „Cafeneaua” (14 septembrie, ora 20.00), „Scrisoarea” (15 septembrie, ora 20.00), „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” (16 septembrie, ora 20.00), „Lecţia” (17 septembrie, ora 20.00), „Dineu cu Proşti” (18 septembrie, ora 20.00), „Revizorul” (19 septembrie, ora 20.00), „Femeia care şi-a pierdut jartierele” (20 septembrie, ora 20.00) şi „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine…” (21 septembrie, ora 20.00).

De asemenea, în festival vor fi proiectate două filme în regia lui Horaţiu Mălăele: „Nunta mută” (17 septembrie, ora 21.30) şi „Funeralii fericite” (20 septembrie, ora 21.30).

Biletele pentru Fest pe Lipscani pot fi cumpărate de pe www.bilete.ro şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani.

Foto cu Podu ‘ şi Horaţiu Mălăele – facebook

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

06
/01
/16

Teatrul În Culise deschide anul 2016 cu aniversarea a patru ani de existență prin 9 days of home theatre, un minifestival în care vor defila cele mai noi producții ale teatrului. Între 9 și 17 ianuarie iubitorii teatrului sunt invitați „acasă”, în mansarda La Scena (Calea Călărașilor nr. 55), pentru a se bucura de spectacol

06
/01
/16

Daniel Craig, protagonistul filmelor din seria "James Bond", are o apariţie episodică în noul film din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Star Wars: Trezirea Forţei", în care starul britanic interpretează rolul unui soldat din Infanteria stelară care rosteşte patru replici în acestă peliculă.

05
/01
/16

Sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 17:30, maestrul Andrei Șerban va susține la Opera Națională Română Iași o conferință de presă la care va avea are acces și publicul. Împreună cu Mihaela Marin, Andrei Şerban va lansa albumul bilingv „Regia de operă. Gânduri și imagini”, urmând ca de la ora 18.30 să aibă loc spectacolul ”Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia maestrului.

05
/01
/16

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai şi va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară.

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.