Poetica vocii umane – concert de arii, lieduri şi vocalize
https://www.ziarulmetropolis.ro/poetica-vocii-umane-concert-de-arii-lieduri-si-vocalize/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă 31 mai, de la 17:00, la un concert de muzica clasică, în compania pianistei Andreea Butnaru şi a sopranei Andreea Mădălina Barbu.

Un articol de Elena Simion|29 mai 2014

Concertul face parte din seria evenimentelor organizate de Musica Viva și Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Evenimentul va avea loc în frumoasa și primitoarea sală de concerte “George Enescu”, de la etajul 1 al Universității Naționale de Muzică din București și are ca menire promovarea tinerelor talente, precum și apropiere publicului de tainele muzicii.

Elementul de originalitate al acestui concert este faptul că distanţa dintre muzicieni şi public dispare, prin dialogul din muzicieni şi participanţi, de la sfârşitul evenimentului, când publicul va putea adresa întrebări.

Andreea Mădălina Barbu – o voce specială a tinerei generații

Dirijorul Tiberiu Soare consideră vocea Andreei Madalina Barbu ca fiind una dintre cele mai bune și speciale voci de coloratura din tânara generaţie de muzicieni.

Cel mai frumos instrument al omenirii, cel mai cald şi expresiv vine să ne încânte în cele mai virtuoase forme ale lui. Însoţită de pianul simfonic, vocea de coloratură, cu un registru pe care am fi tentaţi să îl considerăm peste puterile corzilor noastre vocale, răscoleşte torid sufletele noastre, cu lucrări de mare virtuozitate şi expresivitate.

Programul concertului cuprinde:

Strauss- Meinem Kinde
Strauss – Kling
J. Benedict-La Capinera
J. Massenet-Sevillana
A. Alabiev-Salavei
G. Rossini-”Il Turco in Italia” -”Non si da follia maggiore”
F. Schubert-Delphine
L. Delibes-Lakme

Evenimentul face parte din programul Lunii Bucureştilor 2014.
Elevii şi studenţii au intrare liberă, printr-un mesaj pe [email protected]

Foto – Fundația Calea Victoriei

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.