Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov și Piazzolla, cu Daniela Nane
https://www.ziarulmetropolis.ro/poezii-de-dragoste-pe-muzica-lui-rahmaninov-si-piazzolla-cu-daniela-nane/

Fundaţia Calea Victoriei organizează miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, un eveniment special pentru ubitorii de poezie şi muzică. Cei prezenţi la eveniment vor putea asculta cele mai frumoase versuri de dragoste interpretate de actriţa Daniela Nane pe muzica unor compozitori celebri, Rahmaninov şi Piazzolla. La pian, Ioana Maria Lupaşcu.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2018

PIANUL CU POEME – 100 de ani de poezie românească este un recital de muzică şi poezie și va avea loc în somptuoasa Sală de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

Versurile poeţilor Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid se vor împleti cu armoniile imaginate de Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri, Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.

La finalul spectacolului, vă veți putea împărtăși emoțiile cu cele două artiste, la o discuție și un pahar de vin.

Costul biletului: 100 de lei; Cost redus: 90 de lei (studenți, elevi, pensionari, card de fidelitate); Detalii și înscrieri: www.victoriei.ro sau [email protected]daniela nane

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucureşti din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în Bucureşti, la Ateneul Român, cât şi în alte oraşe din Români. În octombrie, 2015, a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogoşoaia.

Pianista Ioana Maria Lupaşcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Între 2001 şi 2005 a fost studenta marelui pianist Lazăr Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia şi Turcia. Este o prezenţă constantă pe scene din Italia, România, Elveţia, Belgia, Turcia şi Spania. A realizat spectacole împreună cu mari personalităţi ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Marian Rîlea, Constantin Chiriac. Din 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Foto: PIANUL CU POEME – 100 de ani de poezie românească, Daniela Nane,Ioana Maria Lupaşcu – facebook

 

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

10
/07
/15

Orchestra Română de Tineret va participa, cu sprijinul ICR, la un turneu în Italia, Germania, Franța şi Austria în perioada 18 iulie -28 octombrie. Concertele vor avea loc la Dobbiacco pe 18 iulie, la Berlin pe 19 august, la Aix-en-Provence pe 2 septembrie și la Viena pe 28 octombrie 2015. Orchestra Română de Tineret este prima orchestră românească invitată să concerteze în celebra Konzerthaus din Viena.

09
/07
/15

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie - Sala Palatului.

08
/07
/15

Şapte orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august - 20 septembrie, București). Mai mult, publicul Festivalului se va putea bucura chiar de primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform unui top realizat de prestigioasa publicație britanică “Gramophone”.

07
/07
/15

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului.

07
/07
/15

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova și România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, pe scenele ieșene, marcând inaugurarea secțiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", ediția a III-a, desfășurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus.

05
/07
/15

Ediția cu numărul 3 a festivalului timișorean de jazz, JazzTM, a început în forță. De la artiști locali, până la nume mari din industrie, toți au oferit publicului un spectacol pe cinste.

01
/07
/15

CORUL DE COPII RADIO, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înfiinţare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 şi 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, în cadrul căruia s-a organizat şi Concursul Internaţional Coral „Cantus Mundi”.