Poirot şi cu mine, la Editura RAO
https://www.ziarulmetropolis.ro/poirot-si-cu-mine-la-editura-rao/

„Imposibilul nu există, deci este posibil în ciuda aparenţelor.”- Poirot. Editura RAO anunţă o nouă apariţie: cartea Poirot şi cu mine, de David Suchet şi Geoffrey Wansell – o lectură la fel de captivantă ca un roman, „…o explorare fascinantă a trăirilor lăuntrice ale emblematicului detectiv belgian“ (Yours).

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2016

Interpretând eroul principal în serialul de televiziune Hercule Poirot, David Suchet a devenit inextricabil legat de „micul belgian“, un bărbat pe care a ajuns să-l preţuiască datorită rolului jucat mai bine de douăzeci de ani.

Pentru interpretarea sa, actorul a primit multe premii şi nominalizări, printre care una la Premiile BAFTA.

O excelentă carte despre psihologia unui actor de excepție – Daily Mail

Cu mustaţa lui distinctivă şi manierele fine, Hercule Poirot este un personaj remarcabil creat de Agatha Christie şi unul dintre cei mai iubiţi detectivi din lume, devenit faimos prin ecranizări pentru micul şi marele ecran. Cu o inteligenţă sclipitoare, Poirot ajută poliţia să dezlege misterele din Marea Britanie a anilor ’30.

David Suchet scrie cu nemaipomenită căldură și sinceritate despre celebrul său alter ego – Metro

David Suchet este un actor britanic distins cu mai multe premii, care a devenit celebru în toată lumea pentru interpretarea detectivului Hercule Poirot.

Pe parcursul unei cariere de peste patru decenii, David Suchet a apărut în numeroase spectacole de teatru. Este artist asociat în cadrul Companiei Regale Shakespeare. În anul 2011 a primit distincția de Comandant al Ordinului Imperiului Britanic.

Aceasta este prima sa carte.

O lectură obligatorie pentru toți admiratorii Agathei Christie, ai lui Suchet și ai respectivului serial de televiziune – The Lady

Geoffrey Wansell a scris mai multe biografii, printre ele numărându-se cea a starului de cinema Cary Grant, a miliardarului Sir James Goldsmith şi a dramaturgului Sir Terence Rattigan.

Ca jurnalist, a lucrat pentru ziarele The Times, Observer, Sunday Telegraph și Daily Mail. L-a cunoscut pe David Suchet în timpul filmărilor la pelicula When the Whales Came, o producție a casei de filme Twentieth Century Fox și de atunci cei doi au rămas buni prieteni.

Foto: Poirot şi cu mine – Editura RAO

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.