„Poker”, în regia lui Alexandru Tocilescu, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/poker-in-regia-lui-alexandru-tocilescu-pe-tvr-2/

În această seară (20 martie), de la ora 20:10, pe TVR 2 iubitorii teatrului pot vede în premieră spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2017

“Încă o şansă a Teatrului de Comedie de a se face remarcat. ŞANSA TOCILESCU. Premieră absolută pe o scenă. Un mare dramaturg – Lustig. Este prima comedie românească, din cele vreo 150 pe care le-am citit, care este ancorată în realitatea imediată, în circul care ne înconjoară. Pornim la joacă cu trei aşi – Tocilescu, Lustig, Comedie. Jucăm poker şi nu trişăm. Unii aleargă după o royală toată viaţa. Noi am prins-o: Poker de Adrian Lustig.” – George Mihăiţă

„După „Oblomov” am simţit nevoia să revin la una din temele preferate din activitatea mea. Piesa lui Adrian Lustig mi s-a părut foarte tăioasă şi ţinând cont de experienţele pe care le-am avut, cu „Paradis de ocazie” şi „Concurs de frumuseţe”, de Tudor Popescu, cred că de atunci nu m-am mai întâlnit cu un text atât de acut şi atât de acid, iar satira politică fiind o temă a lucrului meu în teatru, alegerea acestui text a fost firească. Nu e un început, nici un prim autor pe care încerc să-l lansez, am mai făcut chestia asta şi o voi mai face.” (Alexandru Tocilescu)

„Poker” – INFO

Distribuția: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu

Asistent de regie: Claudia Nedelescu

Organizatori producţie: Traian Andriescu, Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu, Postprocesare sunet: Cătălin Popescu, Editor imagine: Costică Marciuc, Director de imagine: Aurel Pițigoi, Regia de montaj: Judith Georgescu, regizor TV: Dominic Dembinski, Producător: Cristina Anton, Producator delegat: Dana Filip Von Becker

Decor: Puiu Antemir

Costume: Anca Răduță

Regia și adaptarea: Alexandru Tocilescu

Foto: Poker – tvr.ro

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.