Polanski va prezida ceremonia de decernare a premiilor Cesar
https://www.ziarulmetropolis.ro/polanski-va-prezida-ceremonia-de-decernare-a-premiilor-cesar/

Regizorul Roman Polanski va prezida în acest an ceremonia de decernare a premiilor Cesar de la 24 februarie, conform anunţului făcut de Academia franceză de film. În 2016, preşedinte al ceremoniei a fost cineastul Claude Lellouch

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2017

Președintele Academiei franceze de film Alain Terzian l-a numit pe regizor un „estetician insațiabil” în comunicatul în care cataloghează operele sale „Rosemary’s Baby” și „Chinatown” drept „capodopere”.

Roman Polanski a câștigat premiul Cesar pentru cel mai bun regizor în 1980 cu „Tess”, în 2002 cu „The Pianist” și în 2014 cu „Venus in Fur”, dar și distincții pentru cel mai bun scenariu și alte nominalizări de-a lungul anilor.

În calitate de președinte al ceremoniei, Polanski va deschide Premiile Cesar cu un discurs înainte de a preda ștafeta prezentatorului, care încă nu a fost stabilit.

Regizorul, care este căutat în SUA și a părăsit țara după o condamnare pentru un viol asupra unei minore în 1978, trăiește în Franța, care nu are tratat de extrădare cu SUA.

Polanski lucrează în prezent la „Based on a True Story”, care-l are coautor pe Olivier Assays și în care joacă Eva Green, Emmanuelle Seigner și Vincent Perez.

Foto: Roman Polanski – facebook

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

Page 1 of 26212345...102030...Last »