Porti deschise la Opera Națională București. Două zile cu evenimente gratuite
https://www.ziarulmetropolis.ro/porti-deschise-la-opera-nationala-bucuresti-doua-zile-cu-evenimente-gratuite/

Opera Naţională Bucureşti îşi deschide porţile în cel de-al doilea weekend al lunii mai pentru un program special de evenimente şi activităţi educaţionale gratuite.

Un articol de Petre Ivan|1 mai 2014

Programul este menit să ofere publicului larg – copii și adulți deopotrivă – oportunitatea de a descoperi, în compania artiștilor instituției, o parte din tainele scenei lirice și de a înțelege specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol de operă.

Acesta se va desfășura pe parcursul a două zile – vineri, 9 mai și duminică, 11 mai – și va reuni o serie de ateliere și lecții deschise derulate în cadrul ofertei educaționale a instituției, în cadrul Studioului pentru copii și tineret.

Astfel, participanţii vor putea opta pentru ateliere de creativitate având la bază tehnici specifice meseriilor și artelor spectacolului muzical, atelierul tematic de prezentare a spectacolului „Lacul lebedelor” sau o lecţie deschisă de canto, cu participarea unui grup din cadrul Corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti.

Totodată, aceștia vor avea oportunitatea de a beneficia de un tur interactiv al instituției, având acces atât în foaierele și sala de spectacol a instituției, cât și în partea nevăzută a Teatrului, în culise și săli de repetiție.

Accesul este liber, în baza înscrierii prealabile și a confirmării din partea organizatorilor. Pentru informații suplimentare și înscrieri, persoana de contact este Anca Scurtu, Coordonator proiecte educaţionale, e-mail [email protected], nr. tel 0751.177.084.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

VINERI, 9 MAI – Porti deschise la Opera Națională București

Activităţi pentru grupuri organizate (Program recomandat pentru clasele I-III)

10.00 – 11.00 Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

11.00 – 12.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Motanul încălţat” Coordonator: Valentino Tiron

11.30 – 12.30 Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

12.30 – 13.30, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Hansel şi Gretel” Coordonator: Mioara Ifrim 1

3.00 – 14.00 Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

14.00 – 15.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Hansel şi Gretel” Coordonator: Mioara Ifrim

DUMINICĂ, 11 MAI – Porti deschise la Opera Națională București

Activităţi pentru familii (Program recomandat pentrucopii cu vârsta mai mare de 5 ani)

11.00 – 11.45 Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

12.00 – 14.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de arta scenografică Coordonator: Andreia Martinescu

13.00 – 13.45 Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

14.00 – 15.00, Foaierul Galben Atelier tematic: Prezentarea spectacolului „Lacul lebedelor” Coordonator: Georgiana Stroe

15.00 – 16.00, Foaierul Galben Lecţie deschisă: Artă corală cu participarea unui grup din Corul de copii al ONB Coordonator: dirijor Smaranda Morgovan

16.00 – 17.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de machiaj spectacole Coordonator: Ana-Maria Stancu.

Foto cu Porti deschise şi Opera Națională București – wikipedia

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.