Portret de artist la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-de-artist-la-muzeul-national-cotroceni/

Muzeul Naţional Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanţi artişti plastici ai momentului. Artiştii se destăinuie în faţa publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoţiile şi părerile lor despre situaţia generată de pandemie, despre parcursul creaţiilor şi al artei în general, despre propria evoluţie în domeniul artei şi în situaţia actuală.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2020

În plus, câteva dintre creațiile rezultate în acest context vor fi prezentate în mediul online, în cadrul expoziției Creativitate și Pandemie.

Istoria devine artă sau arta devine istorie?

Au răspuns provocării Muzeului Național Cotroceni: Gheorghe Anghel, Ion Anghel, Marieta Besu, Răzvan Constantin Caratănase (Zuzu), Andrei Ciubotaru, Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Gheorghe Dican, Răzvan Petrișor Dragoș, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Alexandru Ghilduș, Felicia Ionescu, Oana Isar May, Emilia Kiss, Lucian Liciu, Adriana Lucaciu, Anna Maria Orban, Cosmin Paulescu, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Marilena Preda Sânc, Eugen Raportoru, Daniel Rădulescu, Mircea Roman, Anamaria Smigelschi, Gabriel Smoleac, Tiberiu Stanciu, Florin Stoiciu, Ioana Șetran, Vladimir Șetran, Lucian Țăran, Mihai Țopescu.

Proiectul își propune să aducă în atenția publicului diversitatea trăirilor artiștilor, felul în care au perceput și reflectat în creațiile lor sentimentele generate de acest moment de cotitură. Toate aceste mărturii se vor reuni într-un volum pe care Muzeul Național Cotroceni îl va publica ulterior.

Vă invităm să urmăriți seria interviurilor și să vă bucurați de lucrările artiștilor, accesând secțiunea PROIECTE a site-ului oficial al Muzeului Național Cotroceni, www.muzeulcotroceni.ro.

19
/10
/19

Foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin, pe timpul desfășurării FNT-29, spațiul unei expoziții despre arta și viața unui artist complex și plin de elaborate viziuni. Un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență...

19
/10
/19

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

26
/09
/19

Cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, instalații imersive create special pentru eveniment și 4 pavilioane noi de artă, cu opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Pavilionul de Artă București — Art Safari își deschide porţile în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.