Portret In memoriam Mircea Albulescu, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-in-memoriam-mircea-albulescu-la-tvr-2/

În 8 aprilie 2017, se va implini 1 an de la dispariţia marelui actor Mircea Albulescu. După o viaţă dăruită artei spectacolului, Mircea Albulescu lasă în urmă o operă artistică de neuitat. Portretul, difuzat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, aduce la lumină fragmente din teatru şi film în care îndrăgitul actor a fost protagonist. Momentul “In memoriam Mircea Albulescu” va fi urmat de spectacolul “Patima de sub ulmi”, de Eugen O’Neill, cu Mircea Albulescu în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2017

Portret – „In Memoriam Mircea Albulescu”. Despre Mircea Albulescu au mărturisit actorii Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Bodochi, Dan Tudor, Ovidiu Cuncea, regizorul Alexa Visarion.

Mircea Albulescu a fost într-un pariu cu rămânerea sa în istorie. S-a dăruit marelui public şi a lăsat în urma sa o importantă operă teatrală şi cinematografică. Iorgu Constantin Albulescu (n. în 4 octombrie 1934, în București – d. în 8 aprilie 2016, Bucureşti) a fost  profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică din Bucureşti, în 1956 la clasa profesoarei  Aura Buzescu. În cele şase decenii de carieră artistică a realizat sute de roluri pe scenele teatrelor bucureştene – Teatrul Municipal, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional din Bucureşti.

A realizat peste 100 de roluri în filme semnate de cei mai importanţi regizori din România. A interpretat roluri memorabile în teatrul radiofonic pe care-l considera cea mai prodigioasă dintre activităţile sale artistice.

Patima de sub ulmi

Patima de sub ulmi

Autor a numeroase volume de versuri, a obţinut  de-a lungul timpului numeroase premii şi distincţii printre care şi Ordinul Cultural Steaua  României în grad de Comandor. Din anul 2011, are o stea care-i poartă numele pe Aleea Celebrităţilor.

* * *

„Patima de sub ulmi”

În distribuție: Mircea Albulescu, Adriana Trandafir, Florin Piersic jr., Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis.

Adaptare: Dinu Cernescu, Traducere: Petre Comărnescu, Ilustrația  muzicală: Lidia Danciu, Scenografia decor: Dumitru Georgescu, Scenografie costume: Eugenia Botănescu, Imaginea: George Grigorescu, Redactor: Ioana Prodan, Regia: Dinu Cernescu

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 aprilie, de la ora 20:40, TVR 3: sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 20:00, TVR MOLDOVA: sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 15:50

Foto:  Mircea Albulescu – tvr.ro

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?

14
/08
/23

La împlinirea a 15 ani (pe data de 15 august) de la înființarea Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, proiect creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret a fost pentru a șaptea oară invitată la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de gen din întreaga lume.

13
/08
/23

Corneliu Baba a căutat neîncetat, prin pictură, ce e dincolo de formă și culoare, s-a perfecționat tot timpul, s-a depășit pe sine însuși tot timpul, astfel obligându-i pe cei care i-au urmat să meargă mereu mai departe.

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.

11
/08
/23

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august.