„Portrete I”, la Lipscani Atelier Alternativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/portrete-i-la-lipscani-atelier-alternativ/

Pe 4 noiembrie, la ora 20:00, Teatrul de pe Lipscani inaugurează cel mai nou spaţiu al sau: Lipscani Atelier Alternativ. Pe scena Sălii Atelier a Teatrului de pe Lipscani, veti putea urmări producţii ale unor tineri regizori şi actori, experimente teatrale şi alte manifestări culturale menite să promoveze tinerele talente din lumea culturală autohtonă.

Un articol de Liliana Matei|3 noiembrie 2015

Inaugurarea spaţiului se face cu spectacolul „Portrete I – Ceainăria cu portrete”, întors de curând de la Festivalul de Teatru „Pledez pentru TINE(ri)”, de la Piatra Neamţ. Spectacolul este o producţie a companiei Teatrul Nostru şi este găzduit de Teatrul de pe Lipscani.

„Vă plimbaţi zilnic prin oraş. Treceţi mereu pe aceleaşi străzi. Vă treziţi şi vă îndreptaţi spre o ţintă precisă. Niciodată nu întoarceţi privirea în dreapta sau în stânga. Niciodată nu zăboviţi cu privirea asupra detaliilor din jur. V-aţi gândit vreodată că, poate, dacă v-aţi desprinde ochii de dalele trotuarului aţi descoperi lumea? Nu trăim singuri.

Religia e un produs uman. Bigotismul şi falşii mântuitori sunt peste tot. Crucea lui Hristos e distrusă pe zi ce trece de perversitatea celor din jur. Ca să scăpăm, trebuie să fugim de viaţă, într un han părăsit de Dumnezeu.

Dragostea la prima vedere e greu de găsit. Dragostea la prima vedere e şi mai greu de păstrat. Să te-ndrăgosteşti e lucru mare. Iubirea e un joc, pe care doi copii îl joacă de-a lungul vieţii. Iubiţi, zâmbiţi şi aplaudaţi dragostea.

10423721_890648437631824_2721792723394764679_nSunt doar frânturi, mici cioburi de portrete urbane pe care le puteţi admira într-o frumoasă oglindă teatrală.” (Tudor Sicomaş – coordonatorul proiectului)
„Într-un decor minimalist – un fotoliu, un scaun, o masă şi-un cuier –Maestrul de ceremonii, interpretat de însuşi regizorul spectacolului, Tudor Sicomaş, invită publicul în Ceainăria cu portrete: „Opriţi-vă pentru o oră şi ridicaţi privirea spre scena noastră. Veţi descoperi personaje şi oameni incredibil… de adevăraţi.” Şi aşa a şi fost…” (Simona Barlaboi)

Portrete I – Ceainăria cu portrete
Un spectacol de Tudor Sicomaş şi Tadeus Mincă
Coloana sonoră şi procesare audio – Sebastian Ghiţă

Distribuţia:

Irma Lambert, Marguerite – Lavinia Alexandru
Pastorul T. Lawrence Shannon, Băiatul – Sebastian Ghiţă
Armand – Tadeus Mincă
Maggie „Pisica”, Fata – Viorela Diac
Maestrul de ceremonii – Tudor Sicomaş

INFO

Biletele se pot procura şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00.

Preţ bilet: 10 RON

www.teatruldepelipscani.ro

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

30
/07
/20

CRONICĂ DE TEATRU „Jurnal de România. 1989”, recent montat de Carmen Lidia Vidu în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național din București, este un spectacol de teatru documentar care amestecă inspirat monologuri autobiografice rostite de patru actori – Florentina Țilea, Oana Pellea, Daniel Badale și Ion Caramitru - cu elemente multimedia.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

Pagina 1 din 5512345...102030...Ultima »