„Portrete I”, la Lipscani Atelier Alternativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/portrete-i-la-lipscani-atelier-alternativ/

Pe 4 noiembrie, la ora 20:00, Teatrul de pe Lipscani inaugurează cel mai nou spaţiu al sau: Lipscani Atelier Alternativ. Pe scena Sălii Atelier a Teatrului de pe Lipscani, veti putea urmări producţii ale unor tineri regizori şi actori, experimente teatrale şi alte manifestări culturale menite să promoveze tinerele talente din lumea culturală autohtonă.

Un articol de Liliana Matei|3 Noiembrie 2015

Inaugurarea spaţiului se face cu spectacolul „Portrete I – Ceainăria cu portrete”, întors de curând de la Festivalul de Teatru „Pledez pentru TINE(ri)”, de la Piatra Neamţ. Spectacolul este o producţie a companiei Teatrul Nostru şi este găzduit de Teatrul de pe Lipscani.

„Vă plimbaţi zilnic prin oraş. Treceţi mereu pe aceleaşi străzi. Vă treziţi şi vă îndreptaţi spre o ţintă precisă. Niciodată nu întoarceţi privirea în dreapta sau în stânga. Niciodată nu zăboviţi cu privirea asupra detaliilor din jur. V-aţi gândit vreodată că, poate, dacă v-aţi desprinde ochii de dalele trotuarului aţi descoperi lumea? Nu trăim singuri.

Religia e un produs uman. Bigotismul şi falşii mântuitori sunt peste tot. Crucea lui Hristos e distrusă pe zi ce trece de perversitatea celor din jur. Ca să scăpăm, trebuie să fugim de viaţă, într un han părăsit de Dumnezeu.

Dragostea la prima vedere e greu de găsit. Dragostea la prima vedere e şi mai greu de păstrat. Să te-ndrăgosteşti e lucru mare. Iubirea e un joc, pe care doi copii îl joacă de-a lungul vieţii. Iubiţi, zâmbiţi şi aplaudaţi dragostea.

10423721_890648437631824_2721792723394764679_nSunt doar frânturi, mici cioburi de portrete urbane pe care le puteţi admira într-o frumoasă oglindă teatrală.” (Tudor Sicomaş – coordonatorul proiectului)
„Într-un decor minimalist – un fotoliu, un scaun, o masă şi-un cuier –Maestrul de ceremonii, interpretat de însuşi regizorul spectacolului, Tudor Sicomaş, invită publicul în Ceainăria cu portrete: „Opriţi-vă pentru o oră şi ridicaţi privirea spre scena noastră. Veţi descoperi personaje şi oameni incredibil… de adevăraţi.” Şi aşa a şi fost…” (Simona Barlaboi)

Portrete I – Ceainăria cu portrete
Un spectacol de Tudor Sicomaş şi Tadeus Mincă
Coloana sonoră şi procesare audio – Sebastian Ghiţă

Distribuţia:

Irma Lambert, Marguerite – Lavinia Alexandru
Pastorul T. Lawrence Shannon, Băiatul – Sebastian Ghiţă
Armand – Tadeus Mincă
Maggie „Pisica”, Fata – Viorela Diac
Maestrul de ceremonii – Tudor Sicomaş

INFO

Biletele se pot procura şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00.

Preţ bilet: 10 RON

www.teatruldepelipscani.ro

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

Page 1 of 5212345...102030...Last »